Foto:

Varför fick jag ingen hjälp?

Den 30 januari började jag känna mig konstigt sjuk, inte förkyld men fick hög feber.
Tänkte att det är väl influensa eller corona, men coronahemmatest visade negativt, så hanterade så gott det gick med febernedsättande mediciner och vila.

Dag 4 kom och jag kände mig ännu sjukare, så då ringde jag Godby HC. (De ringde upp sedan på grund av kö). Jag förklarade mina symptom, hög feber som går ner mellan varven men sedan upp igen, huvudvärk men inga andra symptom.
Damen i luren sade att nu går det ju mycket förkylningar så det är ingen anledning att boka någon tid ännu, återkom på måndag om du ännu har feber då, eller kontakta sjukvårdsupplysningen i helgen.
Här blev det väldigt fel.
Hur länge tar det att ta ett infektionsvärdeprov? 15 minuter kanske, och läkartid behövs ej till det. Borde inte den personen ha den kompetensen att ett prov bör tas?
Men det var alltså helt okej att gå ännu över helgen med hög feber och sedan kanske ta och kolla lite.
Dagen efter med ännu sämre mående ringde jag sjukvårdsupplysningen och fick en tid nästan direkt till Mariehamn. Infektionsvärdet var väldigt högt, så sagt och gjort så blev det vidare undersökningar hos läkare, akuten och sedan hamnade jag in på medicinavdelningen med intravenöst antibiotika. Det var alltså bakteriell infektion, och några tryck på Google kan man få fram en del otäcka saker som kan hända om inte det behandlas ganska omgående.
Vill bara påminna er alla som ringer in och är oroliga över symptom, stå på er, det ska jag göra i fortsättningen.

Snart frisk
Malin Ringbom, klinikchef vid ÅHS primärvårdsklinik, svarar:
Tack för återkopplingen, vi kan tyvärr inte kommentera enskilda ärenden utan rekommenderar att man tar direkt kontakt med ÅHS vid oklarheter. Sjukvårdsupplysningen är nu sedan årsskiftet tillgänglig på telefonnummer 018-535117 vid frågor om sjukdom och behov av vård. Välkommen att ringa dit.

Hittat fel i texten? Skriv till oss