Ålandstidningen direktsänder veckans pressinfo från landskapsregeringen med anledning av coronaläget. Sändningen startar klockan 16.00.

Amorella drogs loss från grundet vid 15.30 i dag. Efter det har dykare genomfört undersökningar på skrovet och efter det bogserades hon till Långnäs.
Ålandstidningen har följt Amorellas väg, nu har vi avslutat dagens sändning för att skriva till morgondagens tidning.
Här kan sändningen från när Amorella drogs loss ses i efterhand.

Patrullbåt PV-2012 var en av de första att nå Amorellas olycksplats. Man evakuerade passagerare och såg till att arbetet gjordes på ett säkert sätt. I går tog besättningen ut Ålandstidningen till olycksviken.
– Vi är tacksamma att hon inte hade 2.000 passagerare, säger översjöbevakaren Tobias Bonn.

Ålandstidningen direktsände veckans pressinfo från landskapsregeringen med anledning av coronaläget. Sändningen kan ses här i efterhand.

Ett utrop har nu gjorts ombord på Amorella om att passagerarna ska börja evakueras. Det säger Börje Mattsson som följer sjödramat från land.
”Många enheter alarmerade till olycksplatsen. Elva enheter är på plats och flera är på väg”, skriver gränsbevakningen på twitter.
Samtidigt förbereder sig Röda Korset på Åland inför att ta emot de evakuerade, och bussar väntar i Svinö färjfäste.

I fredags morse fångade Henry Enqvists viltkamera ett vildsvin när det rusade över en åker i Enklinge.
– Vad jag vet är det den första observationen här på 20 år, säger han.

Ålandstidningen direktsänder veckans pressinfo från landskapsregeringen med anledning av coronaläget. Sändningen startar klockan 16.00.

I år hade Östersjöfonden planerat att slå på stort när pristagare nummer 100 skulle utses – men så kom pandemin och man tvingades tänka om. I stället valde styrelsen för Östersjöfonden att producera en dokumentärfilm med fokus på årets alla pristagare. Filmen kan ses här på Ålandstidningen.

Ålands golf- och skyttehall har sedan i somras en ny ägare och förra veckan öppnade man upp verksamheten i nya lokaler vid Holmbergs i Norrböle. 
– Konceptet är detsamma men med lite nytt blod, säger Misha Matar som är den nya ägaren. 

Ålandstidningen direktsände veckans pressinfo från landskapsregeringen med anledning av coronaläget. Här kan sändningen ses i efterhand.

Fler Webb-TV