Vem vill du se som årets lucia?

 

I dag drar årets luciaröstning i gång och håller på fram till den 30 november. Absolut sista tillfället att rösta på lucia är på lillajulmarknaden den 2 december på Jan Karlsgården.

70 båtar, hundratals båtentustiaster och tiotusentals hästkrafter. På lördag brummar årets Poker Run-deltagare ut i den åländska skärgården för att samla spelkort, cruisa och ha roligt.
– Det bästa med att åka muskelbåt är ljudet och vinden, säger Morgan Mörn som är med och arrangerar träffen.

Med mod, list och en del bryggdemolering räddade Mats Andersson och Camilla Hjortshagen i går en ung havsörn som fastnat under en brygga i Eckerö. Efter räddningsoperationen kunde den tacksamma havsörnen flaxa ut i friheten.
– Det var riktigt skönt. Vi hade inte gett oss innan den var ute, säger Mats Andersson.

Vid kvart i elva på torsdagskvällen lyckades Elin Mattsson fånga en dramatisk händelse på film från sin bostad i Mörby, Hammarland. En av två vargar tog ett rådjurskid i närheten och åt upp det mitt framför näsan på en chockad publik.

Film och foto: Niclas Grunér

Örnar som samarbetar och jagar tillsammans har gjort Lågskär till ett middagsställe. Varje vår kläcks flera tusen ådungar och nästan ingen av dem blir vuxna. Det är fågelskådaren Niclas Grunérs bild av örnens framfart på Lågskär.
– Det här beteendet såg man inte för tio år sedan, säger han.
Film och foto: Niclas Grunér

Ett markområde i Vessingboda, Lemland, började brinna i förmiddags. Brandkåren fick dock snabbt elden under kontroll.

Svaga lås och uppslitna plankor. Det senaste året har Godby hotell mer eller mindre varit en öppen dörr för ungdomar som vill vara i fred på helgerna.

– Det har druckits alkohol och rökts cigaretter inne i och utanför Godby hotell, säger Miina Fagerlund som är med i vandringsgruppen ”Vuxna i rörelse”.

Godby kongresshotell började brinna strax efter klockan fyra i morse. När räddningstjänsten kom till platsen var byggnaden redan övertänd. 

– Det finns inte mycket kvar, säger räddningschef Lennart Johansson.

Det skulle bli ett reportage om söta kycklingar till påsk. Men i stället blev det en berättelse om hunden Walther och hans nykläckta, tvåbenta bästisar.
– Han är som en pappa. Han älskar dem, säger matte Susanne Söderman.

Landskapsregeringen har låtit göra en film om kortrutten, västra Föglö, för att tydligare visa hur det kommer att se ut.
Prislapp: 5.000–8.000 euro.

Fler Webb-TV