Klockan 12 i dag presenterar Veronica Thörnroos (C) den nya regeringsbasen. Följ direktsändningen på Ålandstidningens hemsida.

Trots sina tvivel i början på kvällen verkar Jesper Josefsson (C) bli invald i lagtinget. Han är oerhört glad över resultatet och tycker att föryngringen som han och Liz Mattsson står för är bra för partiet.

Centern blir största parti när 55 procent av rösterna är räknade.

Henrik Löthman (S) trivs bra med sitt jobb i Strandnäs skola, men känner ändå att tiden är inne för att stiga in i lagtinget och förändra saker därifrån.

Simon Holmström (HI) har kampanjat flitigt, och har många historier från fältet på lager. Blir han invald är klimatlagen det första han tänker ge sig i kast med.

Lantråd Katrin Sjögren (Lib) tycker att valkampanjen har gått bra, och att partiet har ställt upp både erfarna och nya kandidater som tillsammans täcker in flera olika valfrågor.

Med vågiga plattor i vitglaserad terrakotta bevaras lagtingsbyggnadens dignitet – samtidigt som underhållet underlättas jämfört med dagens marmor.
Det säger företrädare för fastighetsverket, som nu har valt material för lagtingets nya fasad till våren 2021.

Känslor av glädje, stolthet och kärlek erövrade Mariehamn när Prideparaden i går anordnades för femte gången.
– Jag är lycklig och stolt över att vi sluter upp på det här viset på Åland, säger Anni Lindborg som gick i paraden med sin familj.

En maskinhall har totalförstörts i en brand i Bistorp, Lemland.

En multifunktionell våtmark har anlagts i Nabbenområdet under sommaren. Om cirka en månad hoppas man kunna börja leda dagvattnet genom den.
– Våtmarken ska ge minskad näringsbelastning och ökad mångfald. Det blir en bättre balans i Slemmern som helhet, säger vattenbiolog Susanne Vävare.

Fler Webb-TV