Folk från hela världen reste till USA för att se den totala solförmörkelsen nyligen. Två ålänningar som bevittnade fenomenet på plats var Ella Lindfors och hennes pappa Tage Lindfors.

Ett svagt jamande. Det hörde Benjamin Remmer och Caesar Eriksson när de var och kickade vid daghemmet Skutan i Mariehamn i lördags.
Det visade sig vara en katt som satt fast i ett trångt utrymme i ventilationssystemet under huset.
Efter flera timmars kämpande fick man fram Smulan.

Utbyggnationen av vägnätet i staden, och framförallt renoveringen av Ålandsvägen, har fått utstå mycket kritik från stadens trafikanter. Ålandstidningen satte sig ner med infrastrukturdirektör Kai Söderlund för att låta honom svara på kritiken och berätta varför trafikljusen på Nygatan tagits bort, varför det numera finns en refug norr om trafikljusen på Ålandsvägen och varför vägarna blir allt smalare och de upphöjda övergångställena allt fler.

Superinnovatören Elon Musks elbilar är hetast i motorvärlden.

Men vill du köpa Teslas nya Model 3 får du vänta ett tag.

– Det är en halv miljon köpare i kö, intresset är helt galet, säger Axel Holmström, ansvarig för kommunikation och marknadsföring för Tesla i Finland.

Antalet hästkrafter når upp till fyrsiffrigt och hjälmarna sitter hårt på huvudet. I helgen arrangeras –  för första gången på elva år – Poker Run på Åland, med rekorduppslutning.

Här är ett kort klipp från Ålandstidningens fotograf Robert Jansson som filmade Legia Warszawa-klacken.

I lördags var det folkfest i Degerby. Ett stort antal intresserade hade samlats för att se hur gamla motorer åter kom till liv, efter att ha fört en tynande tillvaro de senaste 60 åren.

 

Legia Warszawa är självsäkra inför dagens drabbning mot IFK men måste prestera på topp för att få med sig ett resultat hem till Polen. Det sade tränaren Jacek Magiera och spelaren Kasper Hämäläinen när det polska laget mötte pressen i går.
– Många av mina lagkamrater har ställt frågor om IFK och finländsk fotboll sedan lottningen blev klar. Jag har svarat att det är ett hårt kämpade lag. Alla tar den här matchen seriöst och vi är här för att vinna, sade Kasper Hämäläinen.

30 brandmän och två släckningsfordon kämpade under onsdagen i timtals med liten framgång mot den svårbemästrade takbranden i ett bostadshus i Högbolstad Sund.
För att få branden under kontroll krävdes att en stockbil lyfte av plåttaket.

Ett bostadshus brinner i Högbolstad, Sund. Branden startade strax före elva i dag och brandkåren arbetade fortfarande vid 15-tiden med att släcka branden.

Fler Webb-TV