Podcast


Regeringsbildningen går långsamt vidare, Daniel är förkyld och Jonas har fått en känga av lantrådet. Det och mycket mer i veckans avsnitt av nyhetspodden.
Det politiska skeendet är hektiskt den här veckan. Budgeten presenteras, regering ska bildas – och under brinnande inspelning kommer domen om kortrutten.
Vi firar 10 poddar med att analysera valresultatet, regeringsbildningen, näringslivet och flygtrafiken. Trevlig lyssning!
I veckans avsnitt analyseras Ålandstidningens stora partiledardebatt, Centerns få vallöften och skärgårdstrafiken.
Bara en dryg vecka kvar till valet, och i veckan beslöts att e-röstningen inte blir av. Det, vargar och valpejling avhandlar Daniel Dahlén och Jonas Bladh i veckans podd.
Ålandstidningens tidigare politiska redaktör, Kerstin Österman, gästar podden för att analysera kandidatlistorna till lagtingsvalet. Valkompassen och – förstås – kortrutten avhandlas också.
Veckans avsnitt handlar mycket om pengar. Upphandlingen av elhybridfärjan och alarmsystemet blir båda betydligt dyrare än beräknat. Det och annat diskuteras i podden.
I det femte avsnittet analyserar varumärkesstrategen Christophe Jourdan de åländska partiernas valbudskap inför lagtingsvalet. Vilka gör det bra och vilka borde bli bättre?
Valet närmar sig vilket märks i debatten. Bland veckans snackisar har både svenskans ställning och frågan om landskapsregeringen kuppade om elfärjan funnits.
I det här avsnittet diskuterar chefredaktör Daniel Dahlén och politikreporter Jonas Bladh bland annat valets största utspel hittills, debatten om medieavgiften och vad som händer i Paf.
I det andra avsnittet av Ålandstidningens nyhetspodd står näringspolitiken i centrum. Ålandstidningens Daniel Dahlén och Jonas Bladh gästas av Anders Ekström, vd för Ålands näringsliv.
Premiär! Ålandstidningens nyhetspodd är här. Varje vecka sammanfattar chefredaktör Daniel Dahlén och politiske reportern Jonas Bladh veckans nyhetshändelser. Ibland med gäster, ibland helt på egen hand.