Fler alternativ

Kontakta oss

  Ring oss på +358 18 26026

  Skicka e-post

Besöksadress:
Strandgatan 16, 22100 Mariehamn

Postadress:
Ålandstidningen, Pb 50 AX-22101 Mariehamn

Vi har öppet helgfria vardagar 09.00-16.00

Podcast

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 154

Audio file

Ledarpodden

I veckans avsnitt av Ålandstidningens Ledarpodd härjar Nina Smeds och Jonas Bladh fritt bland mikrofonerna när chefen är sjuk. De avhandlar bland annat det förändrade tonläget inför regeringsförhandlingarna och oron inför att färre vill jobba med kommunpolitik. Dessutom ställer de sig frågan varför beslut alltid tycks så svåra i Mariehamn och funderar över vilken politiker som kommer att våga tala om sjukvårdskostnaderna.

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 153

Audio file

Ledarpodden

I Ålandstidningens Ledarpodd den här veckan dissekerar Nina Smeds, Daniel Dahlén och Jonas Bladh kandidatlistorna till lagtingsvalet och tippar vilka partier som blir vinnare och vilka som riskerar att tappa mandat. De talar också om varför vindkraftsplanerna riskerar att gå i stöpet, vilka partier som är mest jämställda och vad Åland borde göra för att till slut få en plats i EU-parlamentet.

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 152

Audio file

Ledarpodden

I veckans avsnitt av Ålandstidningens Ledarpodd får Nina på nytt nynna ”The never ending story” då vindkraften diskuteras. Men öven regeringsomröstningen efter rasistskandalen i Finland, Eckerölinjens årskort, överlöften i valrörelsen och varför Åland inte heller den här gången kommer att få en plats i EU-parlamentet avhandlas av Nina, Daniel och Jonas.

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 151

Audio file

Ledarpodden

Ålandstidningens ledarpodd är tillbaka! Nina, Daniel och Jonas är laddade efter semestern – och vad passar väl bättre än att direkt i valrörelsens inledning tippa hur valet kommer att gå. Dessutom diskuterar de vindkraftsfrågans sprängkraft, om Cirkus Trump blir döden för demokratin och mycket mer. 

Partiledarintervju med Marcus Måtar (Ob)

Audio file

Ålandstidningen

Ålandstidningens sommarserie med partiledarna inför höstens lagtingsval. 

Partiledarintervju med Erica Scott och Alfons Röblom (HI)

Audio file

Ålandstidningen

Ålandstidningens sommarserie med partiledarna inför höstens lagtingsval. 

Partiledarintervju med Katrin Sjögren (Lib)

Audio file

Ålandstidningen

Ålandstidningens sommarserie med partiledarna inför höstens lagtingsval. 

Partiledarintervju med Veronica Thörnroos (C)

Audio file

Ålandstidningen

Ålandstidningens sommarserie med partiledarna inför höstens lagtingsval. 

Partiledarintervju med Camilla Gunell (S)

Audio file

Ålandstidningen

Ålandstidningens sommarserie med partiledarna inför lagtingsvalet i höst.

Partiledarintervju med Wille Valve (MSÅ)

Audio file

Ålandstidningen

Intervju med Wille Valve (MSÅ) inför höstens lagtingsval. 

Partiledarintervju med Peggy Eriksson (ÅF)

Audio file

Ålandstidningen

Peggy Eriksson (ÅF) är först ut i Ålandstidningens sommarserie med partiledarna inför höstens lagtingsval. 

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 150

Audio file

Ledarpodden

Säsongsavslutning för Ålandstidningens ledarpodd och vad passar väl bättre än att Daniel och Jonas analyserar det nya regeringsprogrammet för Petteri Orpos nyvalda regering tillsammans med Ålands riksdagsledamot Mats Löfström? Mats tar oss med bakom kulisserna i förhandlingarna i Ständerhuset, förklarar fördelarna för självstyrelsen och besvarar kritiken som finns mot programmet från oppositionen. I och med detta avsnitt tar Ledarpodden sommaruppehåll och kommer åter i månadsskiftet augusti-september. Trevlig sommar!

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 149

Audio file

Ledarpodden

I veckans avsnitt av Ålandstidningens Ledarpodd diskuterar Nina Smeds, Daniel Dahlén och Jonas Bladh bland annat rättvisan i att Åland inte får covidstöd, hur skattegränsproblematiken kan lösas utan politisk populism och om det är rätt att bygga en hamnterminal i Långnäs. Och mycket mer, förstås.

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 148

Audio file

Ledarpodden

I veckans avsnitt av Ålandstidningens Ledarpodd diskuterar Daniel Dahlén och Jonas Bladh bland annat Svenska folkpartiets märkliga position i regeringsförhandlingarna, varför lagtinget degraderar sin egen ställning, varför ett ramverk inte är någon garanti och slutligen varför Gustav Byglin har ett så svårt uppdrag.

 

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 147

Audio file

Ledarpodden

I veckans avsnitt är panelen rejält på tårna och diskuterar allt från om lagtingets ledamöter inte förstår de stora frågorna till om det kan bli skilsmässa mellan den svenska riksdagsledamoten Mats Löfström och Svenska folkpartiet i regeringsförhandlingarna. Men även frågor som hur många ledamöter det ska sitt ai lagtinget, vad svenskan i Finland är värd för Åland och vem av Daniel och Jonas som ska bli president avhandlas.

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 146

Audio file

Ledarpodden

I veckans avsnitt av Ålandstidningens Ledarpodd frågar sig Nina Smeds, Daniel Dahlén och Jonas Bladh varför kommunfrågan återigen stampar på ruta ett åtta år senare. Nina passar också på att föreslå sig själv som president sedan hon löst alla problem i skärgårdstrafiken och Daniel tar de två andra i örat när hockeydebatten blir för vild. Mariepark, utsläppsrätter, rederiernas goda resultat och mycket annat hinns också med i veckans avsnitt.

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 145

Audio file

Ledarpodden

I veckans avsnitt har Daniel plötsligt fallit ifrån, så Nina Smeds och Jonas Bladh rattar studion helt utan chef – hur ska det gå? Jodå, alldeles utmärkt. Allt från regeringsförhandlingar på sociala medier till turkiska presidenter och snus som inte är snus avhandlas. Och så fortsätter den smedska kampanjen för att utvidga lagtinget till 300 ledamöter. Varför? Lyssna på podden!

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 144

Audio file

Ledarpodden

I veckans avsnitt av Ålandstidningens ledarpodd diskuterar Daniel Dahlén och Jonas Bladh varför det är så stor oro inom den åländska turismbranschen, varför landskapsregeringen inte kan köpa en egen färja, hur Åland ska klara att hantera att befolkningen blir allt äldre och den skrämmande händelsen där det hotades om skjutning i Mariehamn. Men de hinner också berömma lantrådet för hennes insats vid regeringsförhandlingarna. Det och mycket mer i veckans avsnitt av Ledarpodden.

Annons

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 143

Audio file

Ledarpodden

I veckans avsnitt av Ålandstidningens Ledarpodd avhandlar Daniel Dahlén och Jonas Bladh  vida politikområden. Från ”ljudmaskiner” som kastas mot ryska hus till havsbaserad vindkraft, Från Marcus Måtar till president Niinistö. Och en hel del däremellan. Men frågan om var Nina Smeds egentligen tagit vägen får ingen riktig lösning...

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 142

Audio file

Ledarpodden

I veckans avsnitt av Ålandstidningens Ledarpodd avhandlas allt mellan himmel och jord. Från Donald Trump till Jörgen Pettersson, från Petteri Orpos regeringssamtal i Helsingfors till charkbrickor med varm choklad (jo, du läste rätt...) på café i Mariehamn. Diskussionen går så vilt till att till och med Apples assistent Siri lägger sig i. Viking Lines bolagsstämma, Ålandsbankens fina kvartal och varför skärgårdstrafiken alltid landar i en tunnel står också på agendan.

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 141

Audio file

Ledarpodden

I veckans avsnitt av Ålandstidningens Ledarpodd får Nina Smeds, Daniel Dahlén och Jonas Bladh ta sig an många frågeställningar kring regeringsarbetet. Varför tycks landskapsregeringen braka samman i kommunikationsproblem och osämja varje gång en budget ska presenteras? Varför vill inte LR något med skärgårdstrafiken? Och går det att bygga en regering med stöd av populistpartier? Det är tre av många frågor som reds ut (?) i veckans avsnitt.

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 140

Audio file

Ledarpodden

I veckans avsnitt av Ålandstidningens Ledarpodd diskuterar politiske redaktören Nina Smeds, chefredaktör Daniel Dahlén och ledarskribenten Jonas Bladh varför landskapsregeringen varken vill spara eller satsa, varför Ålands demilitarisering tycks vara så svår att begripa för vissa och varför sopor ständigt finns mitt i debatten. Dessutom efterlyser de visioner, undrar varför inte Ålands brister ska diskuteras och vilka frågor som blir stridsfrågor i valet. 

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 139

Audio file

Ledarpodden

Ålands riksdagsledamot Mats Löfström, som återvaldes med överväldigande majoritet i valet i söndags, gästar Daniel Dahlén och Jonas Bladh i veckans avsnitt av Ålandstidningens Ledarpodd. Det blir ett samtal om Natomedlemskapet, regeringsbildningen och om det möjligen kan bli så att det för första gången kan bli en ålänning på en ministerpost om det vill sig väl i regeringsförhandlingarna. Fotnot: Podden spelades in innan statsminister Sanna Marin meddelade att hon avgår som ledare för SDP, så detta kommenteras först i nästa veckas podd.

Säljes
casio 50 m
50€
Säljes
Transporter
450€
Säljes
Scooter moped
650€

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 138

Audio file

Ledarpodden

I veckans avsnitt av Ålandstidningens Ledarpodd diskuterar Nina Smeds, Daniel Dahlén och Jonas Bladh en ytterst intensiv nyhetsvecka. Hur påverkar ordförandeskiftet i Viking Line rederiet och det åländska näringslivet? Hur kunde "affären” kring stadsmiljöchefen bli en sådan soppa? Kommer den nya arbetsgruppen att lösa upp knutarna kring revisionen av självstyrelselagen? Och vad innebär försäljningen av Birka Stockholm för Åland och Eckerölinjen? Dessa och många fler frågor får svar i veckans avsnitt.

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 137

Audio file

Ledarpodden

I veckans avsnitt av Ålandstidningen diskuterar chefredaktör Daniel Dahlén, politiska redaktören Nina Smeds och ledarskribenten Jonas Bladh bland annat riksdagsvalet och om det spelar någon roll vem Åland skickar till Helsingfors. Men också obrutna horisonter kontra vindkraftsmiljoner finns på dagordning. Och självklart kan inte Daniel och Jonas hålla sig från att nörda ned sig i de senaste turerna kring cirkus Trump i USA.

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 136

Audio file

Ledarpodden

I veckans avsnitt av Ålandstidningens Ledarpodd gör tidningens nya politiska redaktör Nina Smeds debut med att lansera idén om att utöka lagtinget till 300 ledamöter. I övrigt diskuterar Nina, Daniel och Jonas bråket kring den nya tvärgående färjan Mergus, Apoteksbehovet i Maxinge, möjligheterna till att en evighetsfråga till slut kan läggas till handlingarna och varför det inte förs en politisk debatt om knarkgänget och polisiära resurser.

 

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 135

Audio file

Ledarpodden

I veckans avsnitt av Ålandstidningens Ledarpodd analyserar och diskuterar Daniel Dahlén och Jonas Bladh statsminister Sanna Marins besök på Åland, hajpen kring statsministern och vilken påverkan det kan ha på lagtingsvalet. Dessutom avhandlas åländsk skolpotatis, äganderätt kontra fornlämningar, ÅHS ickeprofessionella styrelse och högskolans professionella styrelse som ingen lyssnat till.

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 134

Audio file

Ledarpodden

Ålandstidningens Ledapodd är tillbaka efter semester, sjukdom och vabb under februari. Och gissa om Daniel Dahlén och Jonas Bladh är laddade för att snacka om riksdagsval, Sanna Marin, lagtingets äventyrliga vårsession, raseri mot nya skärgårdsfärjan och insikten hos våra folkvalda att ekonomi är viktigt! 

Evenemang

Ålands hälso- och sjukvård
Ålands skogsindustrier
Högskolan på Åland
Ålands vatten
Saab 9-3 1,8T
2007
175015km
6 900€

Åland Just Nu

Senaste alarm

Brandalarm
26 september 14:31
Räddning Dyk alarm
26 september 07:30
Trafikolycka
24 september 20:48
Markbrand
24 september 09:25
Litet alarm
24 september 02:18
Trafikolycka
22 september 08:54
Trafikolycka
21 september 15:25

Annonsnytt

Fotograf:
Tobias Braun
Julleklubben

Barnklubben för dig upp till 12 år

Erica Granlund och David Hacksell

Malva föddes den 11 juli med de strategiska måtten 3.345 gram och 51 cm. Föräldrar är Erica Granlund och David Hacksell. Foto: Privat