Fler alternativ
Sortera efter
Ordning

Kontakta annonsavdelningen

 Ring oss på +358 18 26026

Privatannonser
Frågor och annonsmaterial

  Skicka e-post, privatannonser

Företagsannonser
Frågor och annonsmaterial

  Skicka e-post, företagsannonser

Kontakta oss

  Ring oss på +358 18 26026

  Skicka e-post

Besöksadress:
Strandgatan 16, 22100 Mariehamn

Postadress:
Ålandstidningen, Pb 50 AX-22101 Mariehamn

Vi har öppet helgfria vardagar 09.00-16.00

Podcast

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 80

Audio file

Ålandstidningens Ledarpodd firar 80 poddar genom att djupdyka i den svåra, men brännheta frågan om den nya självstyrelselagen. Vad menade Ålandsministern att det är nu eller aldrig? Och kommer de åländska politikerna att godkänna den nya lagen när den ser ut att innehålla så lite ”nytt”? Utöver detta diskuterar Daniel Dahlén och Jonas Bladh bland annat också Nordiska rådets vara eller icke vara, covidpass och LR:s tilläggsbudget.

 

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 80

Audio file

Ålandstidningens Ledarpodd firar 80 poddar genom att djupdyka i den svåra, men brännheta frågan om den nya självstyrelselagen. Vad menade Ålandsministern att det är nu eller aldrig? Och kommer de åländska politikerna att godkänna den nya lagen när den ser ut att innehålla så lite ”nytt”? Utöver detta diskuterar Daniel Dahlén och Jonas Bladh bland annat också Nordiska rådets vara eller icke vara, covidpass och LR:s tilläggsbudget.

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 79

Audio file

Vad betyder det att Finland är långsammare än Sverige och Danmark att öppna samhället efter pandemin? Är ålänningarna för dåligt insatta i självstyrelsen? Kommer ÅHS att klara att spara en miljon och vad betyder det? Och har Centern redan beslutat att det ska bli en tunnel till Föglö? Fyra stora frågor – bland en mängd andra – som avhandlas av chefredaktör Daniel Dahlén och tjänstledige politiske redaktören Jonas Bladh i veckans avsnitt av Ålandstidningens Ledarpodd.

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 78

Audio file

Äntligen höst! Äntligen vardag! Äntligen är Ålandstidningens ledarpodd tillbaka igen! I höstens första avsnitt diskuterar Chefredaktör Daniel Dahlén och politiske redaktören Jonas Bladh både Finlands övergrepp på självstyrelsens, självstyrelsen svaga svar och avsaknaden av debatt kring hur landskapets ekonomi ska ledas tillbaka till balans. En rivstart på hösten, således! Mycket nöje!

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 77

Audio file

Chefredaktör Daniel Dahlén och tjänstledige politiske redaktören Jonas Bladh avslutar vårsäsongen i Ålandstidningen Ledarpodd med att uppmana en finsk minister att avgå, anklaga landskapsregeringens partier för att vara fega som inte berättar vad de vill och undra varför statsminister Sanna Marin inte vill stanna längre än ett par, tre timmar på Åland när självstyrelsefirandet inleds.  En säsongsavslutning med stil, med andra ord.

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 76

Audio file

I veckans avsnitt av Ålandstidningens Ledarpodd hinner Daniel Dahlén och Jonas Bladh med att avverka en rad ämnen, allt från nya kommunala bolagsstyrelser till moderat kräftgång i opinionen och märkliga beslut om det stora Ömsenbygget i Mariehamn analyseras.

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 75

Audio file

De åländska styrelserna består till en mycket stor del av män. Vad betyder det för det åländska näringslivets utveckling? Och hur länge klarar sig Åland med coronastängda gränser? Det är två av veckans ämnen när Daniel Dahlén och Jonas Bladh diskuterar aktuella händelser i Ålandstidningens Ledarpodd.

Annons

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 74

Audio file

Hur har EU klarat pandemin? Och hur hanterar unionen självstyrda områden som Åland – och regioner som vill bli självständiga som Skottland och Katalonien? Och vad står på agendan som vi ålänningar måste veta om den närmsta tiden? Alla dessa frågetecken rätas ut i veckans avsnitt av Ålandstidningens Ledarpodd där Daniel Dahlén och Jonas Bladh gästas av Anton Nilsson, landskapsregeringens specialsakkunnige medarbetare i EU:s hjärta Bryssel.

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 73

Audio file

Det blev ingen omställningsbudget den här gången heller. Men landskapsregeringens förslag till andra tilläggsbudget – och meddelandet till lagtinget med fem strategiska områden för ekonomisk återhämtning – står självklart i centrum för Daniel Dahléns och Jonas Bladhs samtal i veckans Ålandstidningens Ledarpodd. Men också de fortsatta turerna i Ömsen avhandlas. Liksom behovet av verkstäder, hur det nu hänger ihop med de tidigare nämnda ämnena...

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 72

Audio file

Landskapsregeringens ”omställningsbudget” blev dels uppskjuten (igen...) och kommer heller inte, enligt våra uppgifter, att innehålla någon omställning. Vad detta innebär för Åland i allmänhet och näringslivet i synnerhet är huvudnumret i veckans Ledarpodd med Daniel Dahlén och Jonas Bladh. Men också den senaste striden i Ömsen och de mångtaliga striderna i ÅMHM finns med på agendan i avsnitt nummer 72.

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 71

Audio file

I veckans avsnitt blir det en hel del ideologiska diskussioner mellan Daniel Dahlén och Jonas Bladh. Såväl coronarestriktionernas vara eller icke vara som alkohollagstiftningen faller under den beskrivningen. Men också tullkodexen och fina bokslut hinns med under 37 minuter av åländsk nyhetspodd.

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 70

Audio file

Ålandstidningens Ledarpodd firar 70 avsnitt med att förundras över och – förstås – analysera den totala vändning som debatten kring vice lantrådet Harry Janssons (C) svar till JO tog i lagtinget i måndags. Men Daniel Dahlén och Jonas Bladh hinner avhandla mycket annat också, som kraven på politiska visioner i den kommande tilläggsbudgeten och vad problematiken kring skolan på Sottunga faktiskt säger om det åländska samhällsbygget.

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 69

Audio file

I veckans avsnitt av Ålandstidningens Ledarpodd står – förstås – kalabaliken och bråket kring vice lantrådet Harry Janssons beslut om att inte gå JO till mötes i fråga om den så kallade vaccinationslistan. Men Daniel Dahlén och Jonas Bladh hinner med både storaffärer i näringslivet och småbråk i stadspolitiken också.

Säljes
Bilar mm
10€
Säljes
IKEA bänkar
10€
Kia Sportage 2,0 AWD EX MT5 - Bekväm fyrhjulsdriven SUV med fint insteg och rejäl dragvikt på 1900 kg!
2012
201100km
13 900€
Lemlands kommun
Åland Tidnings-Tryckeri Ab
Inred Ab
Komulainens Bygg & Entreprenad Ab

Åland Just Nu

Senaste alarm

Kontrolluppdrag(Godby)
17 september 22:07
Automatalarm
16 september 02:24
Automatalarm
15 september 21:12
Litet alarm
14 september 21:33
Grundalarm byggnadsbrand
14 september 20:04
Automatalarm
13 september 11:03
Räddning fastklämd
12 september 07:57

Annonsnytt

Fotograf:
Tobias Braun
Julleklubben

Barnklubben för dig upp till 12 år

Patricia Hellström och Kristoffer Finneman

Den 14 augusti föddes Alice. Hon var 50,5 cm lång och vägde 3.640 gram vid födseln. Föräldrar är Patricia Hellström och Kristoffer Finneman. Familjen bor på Kökar. Foto: Privat