Fler alternativ
Sortera efter
Ordning

Kontakta annonsavdelningen

 Ring oss på +358 18 26026

Privatannonser
Frågor och annonsmaterial

  Skicka e-post, privatannonser

Företagsannonser
Frågor och annonsmaterial

  Skicka e-post, företagsannonser

Kontakta oss

  Ring oss på +358 18 26026

  Skicka e-post

Besöksadress:
Strandgatan 16, 22100 Mariehamn

Postadress:
Ålandstidningen, Pb 50 AX-22101 Mariehamn

Vi har öppet helgfria vardagar 09.00-16.00

Podcast

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 91

Audio file

Ledarpodden

Reagerar de åländska makthavarna för instinktivt avvisande när demilitariseringen ifrågasätts, eller vad det ett enfaldigt utspel av Charly Salonius-Pasternak vid Utrikespolitiska institutet när han ansåg att Ålandslösningen var förlegad? Varför uppstod munskyddskonflikten mellan ÅHS och landskapsregeringen? Och är munskydd verkligen så illa? Och vad betyder det att Ålandsbanken vill smälla upp 250 vindmöllor i havet i en gigantisk satsning? Dessa och många andra frågor får sina svar i veckans avsnitt av Ledarpodden med Daniel Dahlén och Jonas Bladh.

Ålandspodden avsnitt 8: Johan Karrento & Alexandra Walk-Liljeroos

Audio file

Ålandspodden

Carl Lönndahl och Daniel Dahlén möter först regissören Johan Karrento och talar Självständighetsdagen, sedan möter man Alexandra Walk-Liljeroos (kampanjledare för Årets Lucia) och diskuterar årets luciaevenemang. Bland nyheterna talas munskydd under Covid & de mest populära konspirationsteorierna. Från arkivet har man grävt fram gamla Bingolotto-vinnare och sms som inte går fram till England. 

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 90

Audio file

Ledarpodden

I veckans avsnitt av Ålandstidningens Ledarpodd får Daniel Dahlén och Jonas Bladh besök av landskapsregeringens ministerråd i Bryssel, Anton Nilsson. Det blir ett samtal om EU efter Merkel, framtiden för unionen, varför EU vill bestämma över skog i Saltvik och så ställer vi frågan om Biden är bättre eller sämre än Trump ur ett europeiskt perspektiv.

Ålandspodden avsnitt 7: Miramar med Kaj Lybeck

Audio file

Ålandspodden

Kaj Lybeck, aktuell i farsen "Miramar - i afton dans", gästar Ålandspodden och bjuder på både gamla minnen och en rad ny information om en av Ålands mest populära farser. Carl Lönndahl & Daniel Dahlén diskuterar Lilla-jul, vindkraftverk, snittlöner, Rosellas nya turlista och bjuder som vanligt på anekdoter... Denna gång från allt från risgrynsgröt, diktaturer till försvunna Facebook-trådar. Programledare: Carl Lönndahl & Daniel Dahlén.

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 89

Audio file

Ledarpodden

Veckans avsnitt av Ålandstidningens Ledarpodd domineras – förstås – av den öppna striden om budgeten inom regeringsblocket i lagtinget. Landskapsregeringens underlag eroderade inför öppen ridå under tre dagars debatt och nu väntar Åland på svaret på frågan: Håller regeringen? Dessutom hinner Daniel Dahlén och Jonas Bladh med att spå om huruvida det blir en bro för en kvarts miljard till Föglö.

Ålandspodden avsnitt 6: Birkahistorier med Fredrik Rosenqvist

Audio file

Ålandspodden

Podden gästas av Fredrik Rosenqvist som tagit med sina 5 roligaste berättelser från sin nya bok om Birka. Carl & Daniel diskuterar mansdagen, skattetoppen för företag, julfirande och frågan om €62000 är en rimlig summa att årligen betala för Gävle Symfoniorkester. Programledare: Carl Lönndahl & Daniel Dahlén.

Ålandspodden avsnitt 5: nordiskt samarbete med Annette Holmberg-Jansson

Audio file

Ålandspodden

Ålandspodden gästas av Annette Holmberg-Jansson, Nordisk samarbetsminister och avgående partiordförande i Moderaterna, och diskuterar Nordiskt samarbete från en färsk rapport. Carl & Daniel kastar sig in i Palmemordet och drar en oväntad kopplad till Åland och mixar med dans på Valborg, Mårten Gås, ett Nordiskt gemensamt land samt premiären av Viking Glory. Programledare: Carl Lönndahl & Daniel Dahlén.

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 88

Audio file

Ledarpodden

I veckans avsnitt av Ålandstidningens Ledarpodd diskuterar Daniel Dahlén och Jonas Bladh budgetsprickan i regeringen, vaktbytet på ordförandeposten i Moderaterna, domen mot Åland post och mycket mer. Vill du hänga med bakom kulisserna i åländsk politik är det Ledarpodden du ska lyssna på!

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 87

Audio file

Ledarpodden

Landskapsregeringens budgetförslag står – förstås – i centrum för diskussionen i veckans avsnitt av Ålandstidningens Ledarpodd. Daniel Dahlén och Jonas Bladh funderar över varför budgeten innehåller så få reformer, och hur regeringspartierna kunnat gå med på en budget med så lite sparförslag trots ett stort underskott. Även en titt på Mariehamns ekonomi hinns med liksom frågan om det är bra för Åland att synas på klimatkonferensen i Skottland.

Ålandspodden avsnitt 4: Sandra Widing om nyhetsklimatet på Åland

Audio file

Ålandspodden

Ålandspodden gästas av Ålandstidningens Redaktionschef Sandra Widing som berättar om hur det är att publicera nyheter på en liten plats där alla känner varandra. Carl och Daniel munhuggs om allt från musikaler till Jesus-komplex och mixar nyheter om skolmorfar Bobo Johansson, kampen om Sunds bästa köttbullar mellan Krille Mattsson, Matte Ekholm och Susann Eklund och hoppar sedan friskt i Ålands historia hela vägen tillbaka till Krimkriget. Programledare: Carl Lönndahl & Daniel Dahlén. 

Ålandspodden avsnitt 3: Föglötunneln med Jörgen Grette

Audio file

Ålandspodden

Jörgen Grette, känd från Åland Ekonomi på Facebook, gästar Ålandspodden och talar om den beryktade tunneln till Föglö. Carl & Daniel går  igenom veckans nyheter som innehåller allt från parallella universum, Åländskt samarbete med Norrtälje, en bostadsö i Slemmern och avslutar med historia om ubåtsjakt på Åland och helgnöje under Halloween. Programledare: Carl Lönndahl & Daniel Dahlén

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 86

Audio file

Ledarpodden

Är finansbranschen på väg att gå förbi rederierna som Ålands viktigaste näringsgren? Den frågan ställer sig Daniel Dahlén och Jonas Bladh i veckans avsnitt av Ålandstidningens Ledarpodd. De diskuterar också vad bristen på svenskspråkiga jurister har för inverkan på både rättsskipning och lagstiftning liksom vad det kommer att innebära för Mariehamn när Arne Selander tar över som stadsdirektör efter årsskiftet. 

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 85

Audio file

Ledarpodden

Spelar demilitariseringen en roll 100 år efter att den fastslogs? Och hur ska det gå för Eckerölinjen? Och varför debatterar inte Centern och regeringspartierna framtiden? Det är tre av frågorna som får någon sorts svar när Daniel Dahlén och Jonas Bladh slår sina kloka huvuden ihop i Ålandstidningens Ledarpodds avsnitt nummer 85.

Ålandspodden avsnitt 2

Audio file

Ålandspodden

Ålandspodden gästas av Anna & Jan från Öfvergårds som nyligen vunnit brons i Finska mästerskapen i mathantverk. Utöver det bjuds det på nyhetssvep från veckan, nedslag i historien samt en uppladdning inför helgens återkomst av Arkens nattklubb. Programledare: Carl Lönndahl & Daniel Dahlén

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 84

Audio file

Ledarpodden

Rederiernas svåra läge, kaoset kring den nya stadsdirektören och offerkoftor står mot domedagsprofeter i striden om discgolfbanan på Lotsberget. Det är huvudrubrikerna i veckans avsnitt av Ålandstidningens Ledarpodd, men som vanligt viker Daniel Dahlén och Jonas Bladh av åt både det ena och det andra hållet under diskussionen om veckans hetaste ämnen.

Ålandspodden avsnitt 1

Audio file

Ålandspodden

I Ålandspoddens första avsnitt gästas Carl Lönndahl och Daniel Dahlén av Robert Gustafsson från Mäklarhuset och talar om Ålands bostadsmarknad. I nyhetssvepet diskuteras allt från boxning till discgolf och slutligen sätts Daniels Ålandskunskaper på prov i form av en match mellan honom och Robert. Vi beklagar ljudet under intervjun med Robert Gustafsson som berodde på ett tekniskt fel. Programledare: Carl Lönndahl & Daniel Dahlén

 

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 83

Audio file

Ledarpodden

Skattegränsen och nya EU-lagar, hur hänger det ihop? Och dessutom frågan om ett mandat i EU-parlamentet och självstyrelselagsrevisionen? Detta reder Daniel Dahlén och Jonas Bladh ut i veckans avsnitt av Ålandstidningens Ledarpodd. Dessutom spår de framtiden för kommunfrågan efter larmrapporten om Ålands ekonomi som presenterades i slutet av förra veckan. Ni hör, det är en matig podd den här veckan!

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 82

Audio file

Ledarpodden

Ska Åland lämna förhandlingarna om självstyrelselagen? Vad betyder det för Åland att Magdalena Andersson blir nästa svenska statsminister? Och vilken fråga är den första på 82 poddar som Daniel Dahlén och Jonas Bladh kan lägga tillhandlingarna? Dessa frågor och många andra får sina svar (?) i veckans avsnitt av Ålandstidningens Ledarpodd.

Annons

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 81

Audio file

Ledarpodden

Vilken vecka! Och vilken podd! Så många stora nyhetshändelser gör att Daniel Dahlén och Jonas Bladh går lång över tiden – men det är ju så mycket som ska analyseras och diskuteras. Medimar-affären! Fifax på börsen! Skattegränsproblemen! Kriskommunlagen! Och radion som vill samla in pengar och ha mer pengar! Välkommen till ett mycket välmatat avsnitt av Ålandstidningens Ledarpodd!

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 80

Audio file

Ledarpodden

Ålandstidningens Ledarpodd firar 80 poddar genom att djupdyka i den svåra, men brännheta frågan om den nya självstyrelselagen. Vad menade Ålandsministern att det är nu eller aldrig? Och kommer de åländska politikerna att godkänna den nya lagen när den ser ut att innehålla så lite ”nytt”? Utöver detta diskuterar Daniel Dahlén och Jonas Bladh bland annat också Nordiska rådets vara eller icke vara, covidpass och LR:s tilläggsbudget.

 

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 80

Audio file

Ledarpodden

Ålandstidningens Ledarpodd firar 80 poddar genom att djupdyka i den svåra, men brännheta frågan om den nya självstyrelselagen. Vad menade Ålandsministern att det är nu eller aldrig? Och kommer de åländska politikerna att godkänna den nya lagen när den ser ut att innehålla så lite ”nytt”? Utöver detta diskuterar Daniel Dahlén och Jonas Bladh bland annat också Nordiska rådets vara eller icke vara, covidpass och LR:s tilläggsbudget.

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 79

Audio file

Ledarpodden

Vad betyder det att Finland är långsammare än Sverige och Danmark att öppna samhället efter pandemin? Är ålänningarna för dåligt insatta i självstyrelsen? Kommer ÅHS att klara att spara en miljon och vad betyder det? Och har Centern redan beslutat att det ska bli en tunnel till Föglö? Fyra stora frågor – bland en mängd andra – som avhandlas av chefredaktör Daniel Dahlén och tjänstledige politiske redaktören Jonas Bladh i veckans avsnitt av Ålandstidningens Ledarpodd.

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 78

Audio file

Ledarpodden

Äntligen höst! Äntligen vardag! Äntligen är Ålandstidningens ledarpodd tillbaka igen! I höstens första avsnitt diskuterar Chefredaktör Daniel Dahlén och politiske redaktören Jonas Bladh både Finlands övergrepp på självstyrelsens, självstyrelsen svaga svar och avsaknaden av debatt kring hur landskapets ekonomi ska ledas tillbaka till balans. En rivstart på hösten, således! Mycket nöje!

Säljes
Soffa
50€
Säljes
Optimist jolle
350€
Säljes
Husbil Renault trafic
1800€

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 77

Audio file

Ledarpodden

Chefredaktör Daniel Dahlén och tjänstledige politiske redaktören Jonas Bladh avslutar vårsäsongen i Ålandstidningen Ledarpodd med att uppmana en finsk minister att avgå, anklaga landskapsregeringens partier för att vara fega som inte berättar vad de vill och undra varför statsminister Sanna Marin inte vill stanna längre än ett par, tre timmar på Åland när självstyrelsefirandet inleds.  En säsongsavslutning med stil, med andra ord.

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 76

Audio file

Ledarpodden

I veckans avsnitt av Ålandstidningens Ledarpodd hinner Daniel Dahlén och Jonas Bladh med att avverka en rad ämnen, allt från nya kommunala bolagsstyrelser till moderat kräftgång i opinionen och märkliga beslut om det stora Ömsenbygget i Mariehamn analyseras.

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 75

Audio file

Ledarpodden

De åländska styrelserna består till en mycket stor del av män. Vad betyder det för det åländska näringslivets utveckling? Och hur länge klarar sig Åland med coronastängda gränser? Det är två av veckans ämnen när Daniel Dahlén och Jonas Bladh diskuterar aktuella händelser i Ålandstidningens Ledarpodd.

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 74

Audio file

Ledarpodden

Hur har EU klarat pandemin? Och hur hanterar unionen självstyrda områden som Åland – och regioner som vill bli självständiga som Skottland och Katalonien? Och vad står på agendan som vi ålänningar måste veta om den närmsta tiden? Alla dessa frågetecken rätas ut i veckans avsnitt av Ålandstidningens Ledarpodd där Daniel Dahlén och Jonas Bladh gästas av Anton Nilsson, landskapsregeringens specialsakkunnige medarbetare i EU:s hjärta Bryssel.

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 73

Audio file

Ledarpodden

Det blev ingen omställningsbudget den här gången heller. Men landskapsregeringens förslag till andra tilläggsbudget – och meddelandet till lagtinget med fem strategiska områden för ekonomisk återhämtning – står självklart i centrum för Daniel Dahléns och Jonas Bladhs samtal i veckans Ålandstidningens Ledarpodd. Men också de fortsatta turerna i Ömsen avhandlas. Liksom behovet av verkstäder, hur det nu hänger ihop med de tidigare nämnda ämnena...

Honda CR-V 2,0i-VTEC 150hv Automat 4WD med dragkrok
2014
137483km
21 900€
Ålandsbanken
Byggvaruhuset
Ålands Elandelslag - Ditt elbolag
Lemlands kommun

Åland Just Nu

Senaste alarm

Automatalarm(Brudhäll)
4 december 16:06
Automatalarm(Edlagården)
1 december 18:13
Brandalarm(Hotell Savoy)
30 november 01:20
Automatalarm
29 november 11:47
Automatalarm
29 november 09:32
Automatalarm
28 november 12:08

Annonsnytt

Fotograf:
Tobias Braun
Julleklubben

Barnklubben för dig upp till 12 år

Marie Ekblom och Joel Donner i Lemland

» Barn i bild Liv
Det här är Liv. Hon föddes den 12 november. Vid födseln var hon 51 centimeter lång och vägde 3.445 gram.