Foto:

Och ni pratar om att ta ansvar?

Grattis alla ålänningar, nu kom notan för hybridavtalet i alla sparförslag i regeringens budgetförslag. Så klart är det som vanligt de som mest behöver både sjukdomsavdrag och understöd med mera som det kommer att kännas mest för. Det var ju Katrin Sjögrens (Lib) regering som fixade hybridavtalet så att det blev skadestånd på tolv miljoner som alla vet, och det ska vi nu alla betala på ett eller annat vis. Men det gäller inte så mycket alla ministrar som fick en 30-procentig lönehöjning så att de klarar alla sparförslag med råge, att ni inte skäms!

Och ni pratar om att ta ansvar, nej ni klänger er kvar i era förtroendeuppdrag, detta ger ordentligt politikerförakt, synd om de unga och nya som kommit in och ser detta i sina partierna.
Ålands gallup kom nu med sitt resultat om vilket parti folket skulle rösta på, den visar att liberalerna som är ledande regeringsparti skulle vara dubbelt så stort (10 mandat) som det näst största partiet (5 mandat). Ursäkta, men det luktar som om många medlemmar i liberalerna har fått lite order att gå in på gallupen och kryssa i för sitt parti, det är vad jag tror, men inte vet. Vad tror ni?
Jag har svårt att tro att ålänningarna är så dumma att de går in och höjer ett parti till skyarna som har fixat att Åland fått 12 miljoner i skadestånd att betala, samt höjt ministerlönerna med 30 procent!
Vi har också ett mörkt moln över oss, det nya ÅHS-avtalet, jag bara bävar för att det är samma regering som är ansvarig, hoppas jag har fel.

Sven-Åke Sågen Gustavsson

Hittat fel i texten? Skriv till oss