Foto:

Om kassan är så tom, så upp till bevis!

Finansminister Mats Perämaa (Lib) presenterade landskapsregeringens sparprogram i Ålandstidningen och Nya Åland den 8 maj. Att man ens täcks föreslå dessa besparingar som i allra första hand, som alltid drabbar de svagaste. Folk borde, och måste börja protestera, annars händer det tydligen ingenting.

Man har planer på att bygga om självstyrelseparken, då borde man öppna upp för folkliga demonstrationer, som kommer att komma. Om vi alla fortsättningsvis ska hjälpas åt, se då till att ministrarnas 30-procentiga löneförhöjningar tas bort! Samtidigt borde även lagtingsledamöternas löneförhöjningar (helt obefogade) för fyra år sedan tas bort, eller ses över.
Titta på vad allt detta skulle ge i besparingar. Det här är något som massmedia måste ta tag i. Jag tycker personligen att det är fruktansvärt att man ens kan presentera dessa sparåtgärder, som drabbar alla andra, men inte de själva såklart. Kan man dessutom betala ett skadestånd på 13 miljoner euro för elhybridfärjan och dessutom föreslå besparingar som drabbar de absolut svagaste, utan att ens ifrågasätta sina egna löner, då verkar inte bristen på pengar vara det största problemet. Att man trots allt ovanstående vill visa sig bland medborgarna utan dåligt samvete är oförståeligt? Vart är vi på väg?

Yvonne Sundbom Korpi (ÅF)

Hittat fel i texten? Skriv till oss