Foto:

Hur hamnade vi här?

Med tanke på de många pro-palestinska insändare som publicerats det senaste halvåret, får man nu hoppas att den andra sidan av myntet får komma till tals.

Antisemitismen har fullkomligt exploderat världen över sedan pogromen den 7 oktober i Israel.
Det räcker inte att en gång per år på Förintelsens minnesdag skänka en tanke till det judiska folket. Antisemitismen måste bekämpas varje dag. Hur många upprop och skrivelser har vi sett bland politiker, kändisar och övriga som står upp emot antisemitism efter den 7 oktober? Många av de som mest ropade om nazister och rasister redan för tio år sedan (när det gällde flyktingpolitiken och öppna gränser i Europa) är nu knäpptysta och har även svårt att ta avstånd från terrororganisationen Hamas. De ropar om att befria Palestina, men inte ett ord om att befria de över 100 oskyldiga israeler som fortsättningsvis är gisslan hos Hamas.
I USA har mängder av pro-palestinska grupper med dess protester (där även judehat förekommer helt öppet) ockuperat flertalet universitet och campus. Det har redan förekommit många fall där judiska studenter och även professorer vägrats tillträde till universitetsområden – bara för att de är judiska. Även trakasserade och hotade. Makthavarna står ryggradslösa och låter detta fortgå. Nu är måttet rågat. Det är alldeles uppenbart att alltför många inte lärt sig ett dyft av historien.
Det är lätt att gömma sig bakom antisionism, men alltför många gånger går antisionismen och antisemitismen hand i hand och detta bara godtas rakt av, märkligt nog.

Nu står ESC för dörren och en ung, kvinnlig israelisk sångerska är i Malmö och det har redan varit ett tag och är fortfarande ett totalt ramaskri, hat och hot riktat mot hennes deltagande i en musiktävling. Det handlar om musik, glädje, förväntningar och gemenskap. Men i stället har Sverige förhöjd hot/säkerhetsnivå och ännu mera nu då ESC närmar sig och går av stapeln.

Sverige ska ha en betydligt större polisbevakning, även med hjälp av Danmark. Hur sjukt är inte detta? Ännu sjukare är att åskådareffekten dominerar och få är de som vågar säga ifrån att detta har gått helt överstyr. Är denna förhöjda hotbild i Sverige på grund av Israel för att de är så ondskefulla och att det är israeler och judar som hotar ordningen och tryggheten i Sverige? Nej, det är på grund av den andra sidan som inte accepterar att Israel existerar som stat och nation, samt att de försvarar sig mot islamistiska terrororganisationer.
Detta är ett proxykrig, där Iran är huvudet och tentaklerna är Hamas, Islamiska Jihad, Hezbollah, Huthirebellerna med flera. Länder som Syrien, Irak, Oatar, Yemen, Libanon, Turkiet med flera är inblandade på olika sätt genom direkt stöttande av terrorhandlingar, baser, och även terrorsponsorering med pengar. Många glömmer att det var Hamas som startade kriget. Lägg till att diktaturer som Ryssland, Kina, Nordkorea med flera stadigt står på samma spelhalva som Hamas. Som bekant är alla dessa inte positivt inställda till västvärlden.
Allt detta borde vara en varningsklocka. Hur hamnade vi här?

Anonym

Hittat fel i texten? Skriv till oss