Foto:

Din röst i EU-valet

Att rösta är kärnan i demokratin; det är en handling som bekräftar vår tro på frihet och människans förmåga att påverka sin framtid. Europadagen, som firas den 9 maj, är inte bara en hyllning till europeisk sammanhållning, utan också en påminnelse om vikten av vårt deltagande i demokratiska processer. Det är en dag som markerar början på det moderna Europa och de värderingar som ligger till grund för vår union – värderingar som frihet, rättvisa och jämlikhet.

För mindre samhällen kan valdeltagandet vara avgörande för att säkerställa att samhällets röst blir hörd på den europeiska arenan. Varje röst bidrar till att forma politiken som påverkar allt från lokala jordbruksstöd till regional utveckling och miljöskydd. Genom att rösta stärker vi principerna om öppenhet och samarbete, och vi tar ett steg mot ett mer inkluderande och hållbart Europa.
Vi ska därför använda Europadagen som en källa till inspiration för att öka valdeltagandet. Vi ska rösta för att hedra de framsteg vi har gjort och för att fortsätta bygga på de demokratiska ideal som vår union vilar på. Om en månad är det Europaparlamentsval, din röst är din makt – använd den för att forma det Europa du vill leva i.

Ingrid Zetterman (Lib)
EU-minister

Hittat fel i texten? Skriv till oss