Foto:

Förträffligt att någon tar initiativ

Efter att ha följt med i VIS-rapporteringen – en affär med en slutnota på 50 miljoner euro eller mer – och läser om Mogens Lindéns initiativ och hur det tas emot tar man sig ännu en gång för pannan och undrar hur våra politiker tänker – eller OM de tänker! Det är väl alldeles förträffligt att någon tar ett initiativ och försöker att hitta ett alternativ som kan ställa sig gynnsamt för det åländska samhället.

System som är utvecklade i Finland borde passa till lagstiftning och Kanta, så det är märkligt att kontakt österut inte har tagits tidigare. Eftersom inget avtal är slutet ännu går det alldeles utmärkt att avbryta eller stoppa upp den pågående upphandlingen för att ta reda på om det finns andra möjligheter, men i stället tar Nina Fellman och Camilla Gunell Mogens Lindén i örat och säger: ”Fy, fy! Så här får man inte göra”. På sikt kan den här affären kosta Åland mer än fem hybridfärjor, så då borde man åtminstone kunna ta en paus och se på vad som kan ha kommit fram under den utdragna planeringstiden.

Jag röstade på Mogens Lindén därför att jag uppfattar honom som en rak och engagerad person som vågar tänka utanför ramarna. Det är fler politiker av hans kaliber som Åland behöver! Att hans initiativ i den här frågan har rört upp så starka känslor inom ÅHS att han nu har fått inofficiellt yrkesförbud är tankeväckande, men det tycks tidningarna inte vara nämnvärt intresserade av att forska i eller skriva om. @DEBATT/DEBATT_Insändare_signatur:John P

Hittat fel i texten? Skriv till oss