Foto:

Åland behöver ett nytt politiskt parti

Den senaste tidens händelser, och debatten runt elhybridfärjan, visar att Åland behöver ett nytt politiskt parti.

De nuvarande partierna är alla inblandade i färjeskandalen, som alla visste hur det skulle sluta. Det vill säga med ett skadestånd mellan 12 miljoner och uppåt. Ingen politiker tog sitt ansvar och sa nej, alla hummade med, och tänkte väl att det får någon annan betala.
Nu är sanningens minut, och de reportrar som försöker förmedla sanningen till oss, det åländska folket, blir inte nådigt bemötta av de inblandade politikerna. De flesta kommer inte ihåg, om vilka beslut de varit med om att ta, demensen breder ut sig, med andra ord. Andra är oförskämda mot journalisterna, och vägrar svara på frågor. Somliga skyller på ”de andra”.
Ingen av de inblandade politikerna är trovärdiga, enligt min mening. Att ljuga, och krypa undan sitt ansvar, är inte att ta sitt uppdrag som politiker på allvar. Den som sitter i landskapsregeringen är juridiskt ansvarig för de beslut man varit med om att ta. Det ansvaret kan man inte svära sig fri ifrån!
Åland behöver ett nytt politiskt parti, med trovärdiga politiker, och utan inblandning i vad som skett. Annars har vi vanliga ålänningar inte någon att rösta på i nästa val, då nuvarande politiker genom sitt agerande saknar vårt förtroende!
Vi ska också komma ihåg att politikerna blev erbjudna att förhandla om skadeståndet, men vägrade att gå med på en uppgörelse i godo. Därav följde skadeståndet.
Då jag, och många med mig, totalt saknar förtroende för de åländska politikerna och deras agerande, ser jag fram emot att ett nytt parti ser dagens ljus inför nästa val!
Jag ser också fram emot att de politiker som var med och tog beslut om att säga upp avtalet om färjan, nu tar sitt personliga ansvar och själva, ur egen ficka, betalar skadeståndet.

Runa Lisa Jansson

Hittat fel i texten? Skriv till oss