En ny restaurang och en butik, båda året runt-öppna, ska öppna till våren i Jussis keramiks gamla lokaler i Eckerö, Storby. 
– Jag har länge tänkt att lokalen har ett väldigt bra läge, och när Jussi Mäkelä erbjöd mig att köpa den så slog jag till, säger Yvonne Sjöström, som driver Käringsunds Marina Ab.

Kansliminister Nina Fellman (S) sammanfattar fredagens diskussioner med Veikkaus, Inrikesministeriet och Polisstyrelsen med orden ”ett steg i rätt riktning”.

– Men det finns fortfarande problem som måste lösas.

Justitieministeriet, i samarbete med landskapsregeringen (LR), har tillsatt den arbetsgrupp som ska arbeta med självstyrelselagsrevisionen. Lagtingsdirektör Susanne Eriksson är en av representanterna.

Jeanette Pajunen blir ny hälso- och sjukvårdsdirektör vid ÅHS.

En skottskadad passagerare evakuerades i natt från Viking Grace på Ålands hav. 

– Personen fördes till sjukhus med helikopter, säger Viking Lines informationschef Johanna Boijer-Svahnström. 

Den fjortonde spelaren att ansluta till Åland United blir den svenska spelaren Sara Nordin som senast tillhört Umeå IK.

Högsta domstolen beviljar inte Sverker Sirén prövningstillstånd gällande grovt missbruk av insiderinformation.
Därmed står hovrättens fällande dom fast.

Ålcom överrumplades av höstens stora och välorkestrerade överbelastningsattacker – varav en drabbade tusentals abonnenter i ett helt dygn.

– Vi har uppdaterat våra nätverkslösningar och rutiner så att vi känner oss trygga inför nästa attack. Det kommer att ske nya attacker, säger serverchef Valter Ulenius.

Tjänstemän från landskapsregeringen träffar i morgon sina kollegor på inrikesministeriet i Helsingfors samt representanter från Veikkaus för ett möte i Veikkausfrågan.

– Det här är vår bästa chans, säger kansliminister Nina Fellman.

På det berömda målsnöret föll FC Åland och missade avancemang till division två föregående säsong. Men ordförande Kristian Andersson ser det från den positiva sidan då flera av de mer rutinerade spelarna ämnat att lämna laget och ett generationsskifte väntar.

Polisen har beslagtagit ett rekordstort parti amfetamin, cirka 200 gram.
Två personer är misstänkta, en av dem sitter häktad.

De två lantbrukare som dömdes för djurskyddsbrott 2016 har fortfarande inte anlagt ligghallar för sina djur – trots att ÅMHM krävde att lantbrukarna agerade innan den 1 december i år.
– Båda har skickat handlingar och påvisat att de påbörjat byggandet av ligghallar in kravdatumet. Vi sätter inte in fler påtryckningar i nuläget, säger Mikael Hagman, veterinär på ÅMHM.

Tio fastighetsägare besvärar sig mot planerna på att bygga bostäder på den forna soptippen på Rönnbergs torg. I kraftiga ordalag varnar de för att projektet utgör ett stort miljöhot och förstör deras utsikt.

Fler än 100 elever från musikinstitutets dansklasser gav prov på skicklighet inom många områden när höstterminen avrundades med traditionell dansgala i Alandica i tisdags.
Den fullsatta salen bjöds på såväl klassisk balett och skådespel som modern dans till både Taylor Swift och smurfarna.

Fler nyheter