Foto:

Var fanns tidningarna när dunderdansarna höll dunderfest?

I torsdags, den 23 mars, uppträdde Dunderdansarna inför ett nästan fullsatt Alandica, med en show som pågick i en och en halv timme. De yngsta dansarna var i fyraårsåldern, och de äldsta var tonåringar. Vi som var där fick en fantastisk fin underhållning, men var fanns tidningarna? Jag hade väntat mig ett fullödigt reportage i dagens tidningar om evenemanget, men noterade att det helt tegs ihjäl.

Däremot hade Ålandstidningen sex sidor om litteraturdagarna, och sju sidor om helgens sportevenemang! Nyan ägnade tre sidor åt litteraturdagarna, jämte bild på första sidan, samt tre sidor åt helgens sport. Av bilden från litteraturdagarna framgår, att dessa inte var lika publikdragande som Dunderdansarna, som drog ett i det närmaste fullsatt Alandica.
All heder åt Erica Dunder och hennes jobb med våra barn och barnbarn, och nog tycker jag att hon varit värd att omnämnas med bild och reportage i tidningarna, när hon visar upp vad hon åstadkommit. Vi som var där hade roligt, och stämningen var fin. Och vi i publiken hjälpte till att peppa artisterna med applåder och glada tillrop.
Nästa gång det blir Dunderdans på Alandica, förväntar jag mig att de åländska medierna inte missar att göra ett reportage från evenemanget.
Runa Lisa Jansson

Hittat fel i texten? Skriv till oss