Foto:

Vad händer med Lilla holmen?

Från och till under rätt många år nu ploppar frågan om Lilla holmen upp i media. Vad ska hända med platsen? Hur ska den utvecklas?

När jag var barn, som de gamla brukar säga, fanns det kaniner, marsvin, påfåglar, höns och resterande fågelarter i fågelhuset. Det var en mysig plats att gå till med barnen där man på våren kunde mata gräsänder för att lite längre fram på säsongen träffa alla de andra djuren. Sen var det ju även en fin badplats men allt det andra blev en otroligt fin bonusupplevelse som gjorde att Lilla holmen var värd att besöka i stället för andra badplatser. Det här var när jag var barn. Går vi längre tillbaka i tiden var det ännu mera aktiviteter på Lilla holmen.

Jag önskar nu att de ansvariga politiker som tar beslut om platsen tar sitt förnuft till fånga och inte bara ser kostnader och problem utan även ser möjligheterna som en sådan här plats ger stan. Är byggnaderna så dåliga som det påstås ska de givetvis rivas men det finns väl inget som hindrar att man bygger nya bättre byggnader. Bygg en paviljong eller vilken byggnad det må vara som är ändamålsenlig men se till att de håller den stilen som paviljongen, som nu ska rivas, har.

Ordna utrymmen så att man kan driva ett sommarkafé, ett bokkafé, en yogastudio eller liknande för här tror jag att de flesta är överens om att det är en plats för säsongsverksamhet inte en plats där man kan ha verksamhet även under lågsäsong. Ett annat område som allmänheten bjudits in att komma med idéer om är Lemströms kanal. Vem som helst fick lämna in konkreta idéer med tillhörande skisser och ekonomiska kalkyler. Har detta gjorts för Lilla holmen?

Pia Eriksson (C)

Hittat fel i texten? Skriv till oss