Foto:

Svårt att nå besluts-fattare och myndigheter

Har vi banker i dag? Nej. Man ska beställa tid som hos doktorn. I vissa banker slipper man inte ens in. Minimalt med tider då dessa sysslar med penningar. Vad är detta för sjuka idéer. Banker: Fråga vad folket tycker. Bankerna är till för folket, alltså folket är inte till för bankerna vilket bankfolk tycks tro.

Det var bättre förr när det var banker i alla byar och folk kunde gå in när som helst längs dagen och folk träffades och umgicks i banklokalen. Sen försvann alla banker också från skärgården till centrala platser.
En långtradarchaufför kan inte komma på gångavstånd till någon bank. Inga parkeringsplatser för större bilar. I skärgården någon enstaka bank med mycket begränsade öppettider. Helstängt vid ledigheter. Har man inte konto i just den bank man råkar komma in i får man inte betala en faktura ens med kontanta pengar. Ett banklån är inte att tänka på om man inte har ett fett konto. Beställa tid som ska passa. Oj nej.
Hur har bankerna fått en sådan makt och försäkringsbolagen likadant? Vissa försäkringsbolag har heltidsadvokater som kämpar mot kunder och inte vill betala ut ersättningar. Man drar på det finstilta man inget pratade om när man sålde försäkringen.

Kan politiker och media förbättra något för folket? Nej. Alla sitter i famnen på varandra och har någon form av hake så ingen vågar säga något. Samma med samhällsägda Paf. Detta bolag ska dela bidrag åt kultur, idrott samt ge åt LR som är spelberoende. Varför ger man då en lön på 30.000 euro per mån åt vd samt skyhöga styrelsearvoden. Pengar som kunde delas ut. Folket har ingen talan.

Samhällsägd är också Posten Åland med stora hus och en massa långtradare, nya och fina som konkurrerar med privata åkerier. Chaufförer bor på hotell medan privata åkeriers chaufförer sover i bilarna. Hur är det möjligt med skattebetalarnas pengar.
Hur kan det vara möjligt. Har frågat i många insändare men aldrig något svar.

Man håller Paf under vingarna men släpper inte hit Veikkaus som folket vill spela på. Har vi demokrati? Nej. Det skulle vara så länge man håller i pennan i röstningsbåset. Sen är demokratin slut och politikerna låser in sej i borgen och folket ska beställa tid som i bankerna. Sen börjar en ny fyraårig valkampanj. Elände på elände.

I turistbroschyrer står det med stora bokstäver. I det småskaliga samhället är det enkelt att nå beslutsfattarna. Inget kan vara mera fel. Denna skrift är inget gnäll utan precis vad alla pratar om vid kaffeborden. Nu blev det inget sagt om vårdarnas låga löner. Ge den lön vårdarna begär. De är värda det och mer därtill. Alla behöver sköterskor många gånger mellan vaggan och graven. Se nu till att det blir förändring till något bättre.

Kurre i Jurmo

Hittat fel i texten? Skriv till oss