Foto:

Svar till besviken

Vi vill börja med att tacka för din feedback. Teater Alandica (TA) vill skapa kulturupplevelser för en bred målgrupp och våra produktioner varierar från enkla monologer till 40-mannaensembler som musikalen Annie. TA är en icke vinstdrivande teaterförening med en ideell styrelse och medlemmar som jobbar aktivt med föreningsarbete. För musikalen Annie har föreningen budgeterat 27.700 euro i hyra och provision av biljettförsäljning till Alandica kultur och kongresshus. Hyran innefattar repetitionslokal och nio föreställningar på stora scenen och är en stor omkostnad för oss.

Föreningen och skådespelarna är amatörer men uppsättningarna kräver ett produktionsteam av delvis professionella. Regi, scenografi, kostym, smink, ljud och ljus är uppgifter som för en stor uppsättning genererar hundratals arbetstimmar. Vi kräver inte att professionella kulturarbetare bakom scenen ska arbeta gratis utan betalar för deras kulturgärning. Om vi anlitar professionella skådespelare betalar vi naturligtvis avtalsenlig lön.

Våra resurser kommer i huvudsak från biljettintäkter, Ålands kulturdelegation, Mariehamns stad och Svenska kulturfonden när det gäller finansiering och från föreningens aktiva som tillsammans jobbar tusentals timmar varje år för att genomföra våra produktioner. Föreningens biljettpriser har inte följt inflationen utan ligger på samma nivå som 2021 trots att material och köptjänster ökat i kostnad. En titt på repertoaren i huset Alandica ger vid handen att våra biljettpriser inte är bland de högsta utan ligger ungefär mitt i raden. Vi förstår dock att det är svårt att kunna lägga pengar på kultur, och vi brukar försöka vara tillmötesgående när olika intresseföreningar söker delsponsorering till sina medlemmar, och lottar även ut biljetter på våra sociala medier.

Ett tips för den som vill gå förmånligare på våra evenemang är att bli medlem i föreningen. Som medlem i Teater Alandica får du fem euro rabatt när du köper biljett till våra föreställningar över disk på Alandica, och du kan dessutom se genrepen till våra uppsättningar helt gratis.

Styrelsen för Teater Alandica r.f.

Hittat fel i texten? Skriv till oss