Foto:

LR föregår med gott(?) exempel på ökade kostnader

Det första (och enda) som nya landskapsregeringen gjort, var att höja sina arvoden med 30 procent. Och kostnaderna får vi skattebetalare stå för. De stora orden om ökad välfärd för oss äldre har tystnat. Likaså talar ingen längre om vilka åtgärder som ska vidtas för att yngre ska må bättre.

Som sagt var, politikerna höjde sina arvoden, och nu börjar kommunerna följa efter. Även deras tjänstemän anser sig vara underbetalda, och även i vissa fall, underbemannade. Kommunalskatterna höjs för att rädda ekonomin, och vi skattebetalare får stå för fiolerna.
Självfallet följer den privata sektorn efter, och kräver löneförhöjningar, för att inte hamna i en ”lönegrop”.
Arbetsgivarna höjer priserna på varor och tjänster, för att klara av kostnadstrycket, och bland annat livsmedel och hyror blir dyrare. Återigen är det vi enskilda, utan påverkningsmöjligheter, som drabbas.
Vi ser hur våra levnadskostnader ökar undan för undan, men få av oss är i den positionen att vi kan påverka våra inkomster, i varje fall inte vi pensionärer.
Men vi kommer ihåg att det var ni, politiker, som gick i bräschen för den här lönekarusellen, med utökade levnadskostnader för oss alla, som resultat!
Ni politiker, borde föregått med gott exempel , och sänkt era arvoden med 30 procent, då hade vi väljare kunnat lita på att ni menade allvar , att vi går mot sämre tider, och att vi alla måste hjälpas åt och hålla igen på våra krav och olika behov. Det gjorde ni inte. Mitt förtroende har ni inte längre.
Ni borde skämmas i stället, ni som hyllar den omvända Robin Hood-taktiken, att ta från dom fattiga, och ge till dem som redan har övernog!

Runa Lisa Jansson

Hittat fel i texten? Skriv till oss