Järsöbron –ett lyckat resultat av ett misslyckande

Foto:

Nej då! Jag har njutit av ”misstaget” dagligen i snart 50 år nu. Men så här var det.

I slutet av 60-talet var kampen mellan Viking och Silja hårdare än någonsin. Silja köpte då upp en udde i Långnäs för att flytta sin trafik från Mariehamn. Det här oroade Viking och de styrande i staden. Apotekare Fjalar Grönberg, stark man i såväl Viking som staden och landskapsstyrelsen aktualiserade frågan om en uthamn på Järsö. Staden köpte upp ett stort område som gruvbolaget Vuoksenniska lämnat efter sig och som var tänkt som utskeppningshamn för järnmalmen från Nyhamn.

Nå, Siljas hamn blev en flopp och färjorna började åter gå via Mariehamn. Landskapet byggde vägen till Järsö till glädje för alla som bosatt sig i Järsö-Nåtö och inte minst för alla turister som fick en av Ålands största turistattraktioner. Och uthamnen då? Nej den byggdes aldrig men området blev ett av Ålands mest besökta och vackraste friluftsområden medan färjorna fortsatte att stryka utanför i Askö rännan och det närmaste man kom att ”angöra” området var väl när Diana gick på vid Kvarngrund strax utanför.

”Premisserna” höll inte och var fel men slutresultatet kunde inte ha blivit bättre. Så vad är lärdomen av detta? Jo kanske det som Werner von Heidenstam diktade. ”Det är stoltare att våga sitt tärningskast, än tyna med slocknande låga. Det är skönare lyss till den sträng som brast, än aldrig spänna en båge.”

Johan Dahlman

Hittat fel i texten? Skriv till oss