Foto:

Bara den som blundar som inte ser

Jag vill börja med att tacka övriga insändarskribenter som försökt se den pågående konflikten i Gazaremsan ur ett icke-israeliskt perspektiv.

Att kalla dem som försöker se det som pågår med nyktra ögon för antisemiter eller påstå att allt som ens är lite Israelkritiskt skulle vara antisemitism visar på total okunskap och oförmåga att se det som händer för vad det verkligen är. Bara den som inte vill se verkligheten för vad den faktiskt är ser inte att priset som palestinierna betalar är oproportionerligt högt. Mer än 25.000 döda palestinier, varav minst 10.000 barn (enligt amnesty.se den 24 februari). Som pappa och farfar gör det fysiskt ont i mig att detta dödande tillåts fortsätta och till och med försvaras!
På vilket sätt har alla dess barn gjort sig skyldiga?
Är det den berömda arvssynden som gör att folk inte förfasas över det som sker? Det är svårt att förstå hur en stor del av omvärlden blundar för det som närmast kan beskrivas som ett folkmord. Att USA kastade in sitt veto när man i FN:s säkerhetsråd försökte få till ett vapenstillestånd visar med all önskad tydlighet att världen inte värderar all människors liv lika högt
Slutligen, nej jag försvara inte Hamas eller deras terrorattack mot israeliska bosättare utan fördömer givetvis dessa handlingar, men var är proportionerna i denna konflikt? Hur många fler oskyldiga liv ska offras i vedergällningarna? Man har sedan länge passerat gränsen öga för öga, tand för tand.

Conny Nylund

Hittat fel i texten? Skriv till oss