Foto:

Är inte alla lika viktiga?

Lite reflektioner och funderingar kring lantrådets och kanslichefens olycksaliga ”viktighetslista” Varför måste listan över huvudtaget skrivas när det är ÅHS som bestämmer vaccinationsordningen. Det måste väl man ha förstått att folk skulle bli arga när man försökte öva påtryckningar på ÅHS att gå före i kön. Ingen annan region i Finland har gjort en liknande lista, och presidenten och statsministern har sagt att de inte kommer att gå före i kön.

Betyder det om man ironiserar lite att Åland har de ”Viktigaste personerna i Finland?” Lantrådet sade i en presskonferens att utan de här personerna på listan stannar det officiella Åland .Verkligen? Då behöver nog lantrådet se över organisationen, eller ta en studieresa till de regioner som inte har skrivit någon lista, hur de har löst det.

Jag funderar som många andra hur det går att dessa personer ska ha semester. Hur löser LR det när dessa ”viktiga personer” inte kan vara sjuka i två veckor utan att samhället faller ihop. Går man in i landskapsborgen i juli så är det nästan omöjligt att få tag på någon, alla har semester samtidigt. Man trodde i sin enfald att det satt i ryggmärgen hos våra politiker att när det gäller folks liv och hälsa så ska inte samhällsstatus ha någon betydelse, oberoende om det officiella Åland måste stänga ner eller ej.

Lantrådet är från skärgården som har fostrat många duktiga sjömän. Och till sjöss är en en hederssak att kaptenen och befälet går i livbåtarna sist och man räddar besättningen först. Nej alla gör vi misstag och kanslichefen och lantrådet skulle få mycket mer respekt, om de gick ut och sa att de har gjort ett misstag, och drar tillbaka listan, istället för nu när de blir närmast blir förlöjligade.

”En oviktig person”

Hittat fel i texten? Skriv till oss