Foto:

Ett alternativt FN?

Nu läses allt oftare i press, tidigare ibland åtminstone seriös, sådan, att Ryssland ju givetvis måste lämna FN då de brutit mot dess stadgar. Jag vet inte om detta är allvarligt menat, för då är det allvarligt illa, för om man verkligen kan tänkas tro att det osannolika, att FN kunde vara avsett för de snälla länderna och de som visar upp en god moralisk fasad.

I Tyskland var det inte länge sedan man byggde fabriker för att avliva vissa etniska grupper och det borde innebära ett rött kort för alltid i det FN som skapades just därefter. Nu också detta USA som inte ens låtsas dölja att de struntar i all rättslig process utan ”de som inte är med oss är mot oss” och de kan möjligtvis identifieras från Florida och med smarta bomber dö tillsammans med resten av begravningståget, skyldiga eller inte, men nationell säkerhet går före utländska individers rättigheter i synnerhet om de bor i skumma, mycket ljusskygga länder, dock ofta vid ekvatorns sol.
Så vilka platsar då i detta tänkta supergoda FN? Ej Storbritannien eller Frankrike som har allvarliga brott i Nordirland och Algeriet att sona i långa tider. Nordiska länder och Schweiz och kanske något till? Sverige sände krigsmateriel till UAE, Arabemiraten, mot Jemens verkliga styre under brinnande krig samt häktar för många och för länge, och Schweiz har ingen moral beträffande tveksamt och obeskattat kapital (kanske ryskt även) som lätt når de många små privata bankerna i någon bortglömd by och företag därifrån var inblandade i korrupta affärer med Sydafrikas, fd. lyckligtvis, president Zuma, som är uppe i ett tusental anklagelser om korruption.
Så lycka till med den något magra samling länder ni råkar gilla men hela idén med FN är att goda och lite mindre goda talar med varandra och här bör finnas stater som innehar olagliga kärnvapen som Israel och Nordkorea och idén var aldrig en helgonsamling eller samling för inbördes beundran, för sånt finns redan i överflöd runt omkring oss.
Jag nämner inte Kina för med dem handlar vi vilket möjligtvis möjligtvis finansierar folkmordet på turkiska uigurer men deras prylar samt klappar i överflöd med mjöd behöver vi i juletid för att väldigt innerligt kunna fira den förmodat obefläckade avlelsen bättre, och, i gott syfte, förstås.
Peter Andersson

Hittat fel i texten? Skriv till oss