Äntligen börjar rättssamhället kliva in det laglösa vilda västernland som social media länge varit. Den här veckan har det tagits två viktiga juridiska steg för att hämma spridandet av hat på Facebook.

Den allt äldre befolkningen och digitaliseringen är två trender som förändrar framtidens arbetsmarknad, förutspår framtidsforskaren Elina Hiltunen.
Tillgången till kompetensbreddande vuxenutbildning kommer att vara fundamental.

Hur man än vill träna och sköta sin hälsa finns det företagare som gärna hjälper till. Marknaden till er tjänst!

De ökande sprängningarna och rånen av barn i Sverige är akuta och svåröverskattade problem.

Mariehamns stad har vidtagit en rad åtgärder för att förbättra skolelevernas välmående. Men vi kan inte lämna över allt ansvar till skolan. Vi vuxna bär ett stort ansvar för kommande generationers välmående.

Att en dömd lagtingsledamot kan skiljas från sitt uppdrag betyder inte att det bör göras.

Åland står inför en rad utmaningar. Bristande tillväxt, utmaningar med produktivitet och personalförsörjning. Detta samtidigt som hållbarhetsarbetet intensifieras. Hur ska Åland få det att gå ihop?

I går var Åland nära att slå vintervärmerekordet från 1973 på 10,9 grader. Det är på vintervädret vi här i norr först märker klimatförändringen.

Genom att agera testbädd för pilotprojekt har Åland chansen att ta täten inom hållbar utveckling. Men en viktig framgångsfaktor är att man lyckas skapa ett lokalt engagemang bland företag, organisationer och vanligt folk.

Det börjar bli dags för de åländska kommunerna att utse nya kommunstyrelser. En rad nya sammansättningar kommer de kommande veckorna att framträda. Sammansättningarna blir avgörande för det kommunala utvecklingsarbetet de kommande åren.

Det kommer täta rapporter om att psykiskt illamående och symptom på utbrändhet ökar oroväckande snabbt bland de unga. I Finland är hälften av alla långa sjukskrivningar knutna till utmattningssyndrom av olika slag och det är en alarmerande hög siffra.

Föreningen för Viking Lines mindre ägare är ett intressant initiativ, men möjligheterna att genomdriva önskade förändringar är små.

Den nya åtgärdsplanen och kartläggningen av demensvården i Mariehamn visar på ett skriande behov av handling. Och vi pratar vi om handling nu, inte sen.

Det är du själv som bär ansvaret för vad som syns och upprör dig på nätet. Om vi alla slutade klicka på provokationer och lät bli att kommentera allt, då skulle problemet minska drastiskt.

Fler ledare