Ja, då var det dags igen för höstens stora fest! Halloweeen – festen till den ondes och mörkrets ära. Festen till vilken barn från dagisåldern till mogen ålder strömmar, utstyrslade och målade till häxor, monster, vålnader och hin onde själv, den ene fasansfullare än den andre!

En riktigt glad folkfest alltså!

Bläddrade mot min vilja igenom leksaksbutikernas annonsblad härom veckan, bara för att kolla om det inte fanns något gulligt alternativ till allt det onda. Det finns ju faktiskt föräldrar som väljer att inte följa strömmen – all heder till dem (är inte lätt, jag vet).

Jag ryser och mår illa när jag tänker på hur oförstående, oskyldiga barn ikläs dessa mörkret och ondskan symboliserande dräkter!

Finns det verkligen inte mer än nog av vånda på vår jord? Måstedet ondskefulla ytterligare lyftas fram som något häftigt och festligt – en riktigt kul grej!

Sanningen är ju faktiskt den att den onde är verklig (tyvärr är han osynlig...), han verkar tillsammans med sina demoner i allra högsta grad flitigt i vår tid, det kan väl ingen undgå att se! Men det står i Ordet: det kommer en tid när människorna slår dövörat till för sanningen och vill inte längre lyssna till den sunda läran (2 Tim. 4:3-4). Det känns på något sätt som om vi är där någonstans nu...

Ja, jag vet att många ler eller skrattar gott åt mina påståenden nu, eller bara avfärdar dem som struntprat,men det hjälps inte, jagmåste tala ut om vad Gud ropar i mitt hjärta.

Och kanske, kanske någons ögon och öron öppnas! Kanske någon struntar i att klä ut sitt barn till en djävul. Kanske någon väljer att inte fira ”mörkrets makters årsfest” i år!

Då tror jag att änglarna ställer till med en egen fest i himlen.

L. Johansson

Man borrar i skrivande stund berghål för att kontrollera bergets kvalitet för kommande tunnelbygge. Provborrningarna utförs enligt lokala medier cirka 700 meter upp på land.

I dagspressen varvas sprängdåd, masskjutningar med flyktingbilder och folkfördrivningar. Plötsligt dyker det upp en lastbil i Essex i England som i sin last har 39 döda vietnameser.

Föräldrar, morföräldrar och farföräldrar, vakna upp inför 5G:s intåg! Nu är det våra älskade barns och barnbarns hälsa och liv det handlar om.

Vad håller ÅHS på med? Så kallt på sjukhusets avdelningar att både patienter och personal fryser och måste ge extra täcken och själva gå i ylletröjor och yllesockor.

Jorden är inne i en akut klimatkris anser 11.000 forskare som menar att klimatkrisen är här och att planeten jorden klart och entydigt står inför en nödsituation.

Redan på 1980-talet presenterades forskning i USA som visade att barnets socioekonomiska bakgrund inte alls är den viktigaste faktorn när det gäller möjligheten att nå framgång i skolan som man tidigare hade trott.

Det har varit en del skriverier och diskussioner om en ung mans video på Youtube senaste tiden.

Det hypotiseras om att vi uppnått ett idealt tillstånd där (nästan) alla mainstream-fraktioner är socialt medvetna ekonomiska liberaler där endast nyanserna varierar.

Det måste man nog säga, ifall Centern håller fast vid sin utfästelse att stoppa kortrutten.

Om Gripöbron ska byggas bör den vara enfilig. Man ska antingen till eller från färjan.

Trafiken styrs med trafikljus. Bron kan vara förberedd för två filer.

”En fil räcker”

Mellan Svinö och Gripö är det nästan helt rakt.

Skulle det gå att ha en vajerfärja?

Skulle även slippa laddningsstationer.

Vajer?

Fler än femhundra forskare skrev nyligen till FN under rubriken ”Det finns inget klimatnödläge”, något som knappast uppmärksammades i svenska media mer än genom spridda försök att nedvärdera undertecknarna som varande ”icke klimatforskare” eller h

Många känner oro och ångest inför klimatkrisen och massutrotningen av arter och skulle gärna vilja lägga om till en mer vegetarisk kost, men finner det svårt.

Fler insändare