Ja, då var det dags igen för höstens stora fest! Halloweeen – festen till den ondes och mörkrets ära. Festen till vilken barn från dagisåldern till mogen ålder strömmar, utstyrslade och målade till häxor, monster, vålnader och hin onde själv, den ene fasansfullare än den andre!

En riktigt glad folkfest alltså!

Bläddrade mot min vilja igenom leksaksbutikernas annonsblad härom veckan, bara för att kolla om det inte fanns något gulligt alternativ till allt det onda. Det finns ju faktiskt föräldrar som väljer att inte följa strömmen – all heder till dem (är inte lätt, jag vet).

Jag ryser och mår illa när jag tänker på hur oförstående, oskyldiga barn ikläs dessa mörkret och ondskan symboliserande dräkter!

Finns det verkligen inte mer än nog av vånda på vår jord? Måstedet ondskefulla ytterligare lyftas fram som något häftigt och festligt – en riktigt kul grej!

Sanningen är ju faktiskt den att den onde är verklig (tyvärr är han osynlig...), han verkar tillsammans med sina demoner i allra högsta grad flitigt i vår tid, det kan väl ingen undgå att se! Men det står i Ordet: det kommer en tid när människorna slår dövörat till för sanningen och vill inte längre lyssna till den sunda läran (2 Tim. 4:3-4). Det känns på något sätt som om vi är där någonstans nu...

Ja, jag vet att många ler eller skrattar gott åt mina påståenden nu, eller bara avfärdar dem som struntprat,men det hjälps inte, jagmåste tala ut om vad Gud ropar i mitt hjärta.

Och kanske, kanske någons ögon och öron öppnas! Kanske någon struntar i att klä ut sitt barn till en djävul. Kanske någon väljer att inte fira ”mörkrets makters årsfest” i år!

Då tror jag att änglarna ställer till med en egen fest i himlen.

L. Johansson

Frågan om hur Sverige inledningsvis hanterade pandemin är knappast intressant längre. Möjligen senare med facit i hand när hanteringen ska utvärderas.

Jag gick förbi Polisens tillståndsenhet. På dörren fanns en röd lapp uppsatt med information att vi i riskgrupp 2 var välkomna på tisdagar att göra våra ärenden och att vi ska ringa och boka tid före.

Chefredaktör Daniel Dahlén skriver att Åland närmar självförsörjning av el med vindkraft. Detta kan någon tolka som om man nästan kunde kapa Finlandskabeln och Sverigekabeln. Vindel kan ej lagras och den produceras enbart då det blåser.

Från Ålands Radio och Tv:s (ÅRTV) sida vi önskar förtydliga ett antal saker i debatten gällande tv-sändningar från Mariehamns stadsfullmäktige.

Farsen kring de två obundna lagtingsledamöterna, tillika blivande talman Bert Häggblom och Marcus Måtar fortsätter.

Det är lag på att hundar ska hållas kopplade. De hundägare som använder Tullarns äng som rastgård för sina okopplade hundar ska vara medvetna om denna lag.

Island ska öppna upp för turister. Hur gör de? Testning eller karantän? Vissa länder mäter kroppstemperaturen. Vad kan vi göra med kreativitet och säkerhet?

I Daniel Dahléns ledare den 22 maj framhålls planerna på en vindkraftspark i Torp, Eckerö, som en lyckad och säker satsning utan problem.

Med anledning av Daniel Dahléns ledare i måndagens tidning vill jag ge min syn på saken som förtroendevald i Lemlands kommunfullmäktige.

Frågan om att tv-sända stadsfullmäktiges sammanträden är betydligt vidare än bara en kostnadsfråga. Mariehamns socialdemokrater anser att sändningarna är viktiga för att stärka öppenhet och demokrati i staden.

Under mina snart åtta år i Europaparlamentet har jag skrivit hundratals spalter – om skarven, om Britanniens förhandlingar, om skog, om biodiversitet, om skatteflykt och om krångliga förhandlingar mellan politiska partier på hela spektret och med

Jag önskar framföra perspektiv samt förslag angående den nuvarande situationen för Ålands barn och ungdomar.

Polismästaren skriver att polisen i dessa coronatider gör sitt yttersta för att skydda kunderna mot smitta, till exempel vid förnyelse av körkort.

Fler insändare