Vem tar det tekniska ansvaret för Amorella?

Foto:

Efter att genom massmedia följt rapporteringen gällande Amorellas grundstötning och efterföljande sjöförklaring, har jag några kommentarer.

Haverikommissionen gjorde en utredning och kom fram till att orsaken till olyckan var ett tekniskt fel på en av fartygets propellrar. Vid sjöförklaringen frånsade sig befälhavaren och besättningen allt ansvar för olyckan, på grund av att den berodde på ett tekniskt fel. Ett fartyg är uppbyggt av teknik, att ingen ombord eller inom rederiet vill ta ansvar för tekniken är skrämmande.

Om inte befälhavaren tar ansvar för fartygets tekniska utrustning, så borde rimligtvis tekniska avdelningen eller vd och styrelse se till tekniken sköts och underhålls på rätt sätt. Kanske något för den numera så tysta aktieägarföreningen att ta itu med.

Ett fartyg som Amorella är indelat med ett antal vattentäta skott, vilka ska vid en olycka stängas och hindra från att fartyget vattenfylls och sjunker. På sjöförklaringen framkom att de vattentäta dörrarna stängts men att vattnet flödat fritt mellan de vattentäta avdelningarna genom otäta kabelgenomgångar. Fartyget har således trafikerat i icke sjövärdigt skick.

Elof West

Hittat fel i texten? Skriv till oss