Foto:

Tidig valkampanj i jakt på rovfågel

Så var vi där igen då. Bössorna ska smörjas och pöbeln ska väckas till liv. Det är tråkigt att en erfaren lagtingspolitiker inte förmår se längre än näsans längd eller längre än till stundande val.

Jakt på rovfågel är något som sker i väldigt få civiliserade samhällen och det av en orsak. Att ens antyda att något sådant skulle kunna bli aktuellt visar på en bristande slutledningsförmåga eller kanske snarare ska ses som en tidig start på den stundande valkampanjen, oberoende är det trist att en etablerad politiker gör ett sådant uttalande.
Det är sällan jag ser några fördelar med att EU har bestämmanderätt i frågor som berör oss men när det kommer till denna fråga så är det tur att det är flera instanser som ska säga sitt innan det blir aktuellt med någon form av insatser som rubbar den statusen som havsörnen har. Faktum är att varken lagtingsledamot Holmberg eller jag själv kommer att se någon legitimerad jakt på havsörn under vår livstid. Det vi möjligen kan se och som det möjligen finns ett behov av är ett minskat skydd eller någon annan form av strikt reglerade åtgärder utförda av sakkunniga.

Conny Nylund

Hittat fel i texten? Skriv till oss