Foto:

Ta vara på det Åland har under turistsommaren

Jag vet att det är svåra tider just nu, för turistnäringen och detaljhandeln överlag. Men just sådana tider ska man se framåt och planera samt förverkliga de förbättringar som kan göras för att överraska kommande kunder och turister positivt. När jag rör mig i Mariehamns centrum tänker jag på vad som kunde locka folk hit och vad som kanske gör dem besvikna.

Folk som bor i storstäder blir imponerade av hur litet Mariehamn och Åland egentligen är. Men de blir inte imponerade av till exempel hur skräpigt det är i centrum. Jag undrar då också varför vi har så få och små sopkorgar i Mariehamn och varför ska de är osynligt grå.
En annan sak jag undrar över är att man inte på varje busshållplats har tidtabeller och en sopkorg.
Man har verkligen bra bussförbindelser i staden samt över hela Åland och under turistsäsongen borde man kanske köra också på helgerna?
Och det som jag tycker att man borde göra mer, är att själv förstå hur fantastisk skärgård vi har och hur till exempel en kanottur och cykeltur med enkel men genuin åländsk inkvartering borde marknadsföras. Vi ska inte vara hemmablinda.
Jag tycker fortfarande att just till exempel Eckerö borde vakna och ordna teater och tillställningar som kretsar kring tsarens engagemang runt Tullhuset historia. Också andra idéer utom Rockoff skulle vara årligen välkomna.
Så klart har vi Tall Ship Races i sommar, men vi kunde bygga upp andra evenemang också.

Neil C Nutcrucker

Hittat fel i texten? Skriv till oss