Foto:

Ska man bli förvånad? Eller bara förbannad?

Generaldirektör Eliasson i Sverige bröt mot restriktionerna och fick gå. Vår näringsminister Karlström bröt mot restriktionerna och har lantrådets fulla förtroende! Det finns förstås en skillnad mellan de två fallen. Eliasson fick gå för att han inte firade jul i Sverige, vilket Karlström ju gjorde.

Inte ska man väl bli förvånad annars heller, så som den här regeringen har tjatat om att man på rikssidan kommer med förbud av olika slag utan att beakta självstyrelselagen eller att Åland är beroende av en öppen gräns till Sverige. Vi kan väl alla vara överens om att pandemin är ett elände. Men kan någon av alla dem som har klagat och klagar över den stängda gränsen till Sverige säga hur många liv det hade varit värt att tillåta fritt resande?

Sverige är i runda tal uppe i 10.000 döda, Finland 600. Även om vi grovt räknar med att Sverige har en dubbelt större befolkning så ligger Sverige fortfarande många gånger högre än Finland i dödstal. Så för hur många döda på Åland hade det varit värt att ha öppen gräns?

Det där med Karlström; det är väl för mycket att hoppas att han avgår?

Leif 67

Hittat fel i texten? Skriv till oss