Foto:

Sjuka arvoden för ministrar och övriga

Helt sjukt att det är möjligt att höja sina arvoden bara så där. Detta borde absolut styras med folkomröstning då skattemedel är folkets pengar till 100 procent. Så länge man pratar om sparkrav på offentliga sektorn som sjukvården, äldreomsorg och dagvård och alla andra tjänster på golvet inom landskapet så finns det inte pengar till höjda arvoden för ministrar och övriga höjdare heller. Det är ju helt sjukt att höja inkomsterna på detta sätt för dem som sparar in på alla som gör grovjobbet. Då bör det även finnas krav på personligt ansvar för alla beslut de fattar också.

De slösar miljoner på att riva avtal som kostat och kastar enorma belopp på konsulter och nya konsulter anlitas så fort man inte är nöjd när de tidigare konsulternas förslag blir för dyra. När ska vi få se resultat av kompetensen som skulle lockas av högre arvoden redan tidigare? Att lantrådets arvoden närmar sig republikens presidents inkomster är ju helt galet. Han representerar ju ändå landets närmare sex miljoner invånare medan landskapet är en by på 30.000. Det är ju inte svårt att räkna ut varför pengarna inte räcker till sen heller.
Det minsta vi kan kräva är att ni borde absolut ha närvaroplikt vid alla sammanträden och vara personligt ansvariga för alla beslut ni gör och betala era ”representativa” kläder själv utan några extra bidrag och inga extra arvoden borde betalas ut för några extra sammanträden då allt detta täcker nog era arvoden gott och väl redan nu utan höjningar. Det är ju ändå folket ni ska jobba för och det gör ni med folkets pengar, detta får ni aldrig glömma. Här går folket på knäna medan ni överöser er själv med pengar ni säger att inte finns. Ni borde skämmas allihop!

Arbetande skattebetalare

Hittat fel i texten? Skriv till oss