Foto:

Säg inte att vi inte ska vara rädda

Laura Vauras motionerar, matar sej med D-vitaminer och tänker positivt för att boosta immunförsvaret. Gott så. Men snälla, tryck inte upp detta i ansiktet på oss vårdpersonal som en ursäkt för att inte rapportera verkligheten (eller att inte vaccinera sej?).

Vi tvingas varje dag möta covidsjuka patienter, vaccinerade som ovaccinerade, och sedan går vi hem till våra familjer. I våra familjer finns små barn som upprepat tvingas testa sej med pinnar långt in i näsan. Vi har cancersjuka familjemedlemmar vars immunförsvar kanske inte klarar en covidinfektion. Vi har föräldrar med riskfaktorer som vi inte vågar träffa. Vi har patienter som dör, att de är gamla eller sjuka rättfärdigar inte att de smittas och dör.
Kom inte och säg att vi inte ska vara rädda! Detta är vardagen för oss vårdpersonal, våra anhöriga och våra patienter.
Vi blir smittade på jobbet och våra familjemedlemmar är tvungna att vara i karantän för att vi varit tvungna att jobba. Våra barn missar skolundervisning för att vi smittats på jobbet. De som inte smittats är tvungna att jobba långa extrapass för att täcka upp för de sjuka.
Säg inte att tidningarna ska sluta skriva negativa nyheter för det är vår verklighet och det måste få komma fram.

Vad gäller vaccinationer är vi tacksamma för varenda en som vaccinerat sej och därmed förkortar och i bästa fall förhindrar tiden man är smittsam. Vi kan inte välja att inte vårda en ovaccinerad trots att vi själva inte haft en möjlighet att välja om vi vill ta vaccin eller inte.

Du menar säkert inget illa men det känns lite magstarkt käckt att höra dessa ”tips” när man är mitt uppe i allt detta. Det skulle hjälpa oss så mycket mera ifall du uppmanade människor att vaccinera sej och vara försiktiga istället. Så var lite medmänsklig och försök istället förstå varför vi är rädda. Vi ska inte försköna siffror som är fakta. Vi ska inte dölja fakta. Och alldeles säkert kan vi rädda liv och lindande om vi inser att vi alla behöver dra vårt strå till stacken för att skydda våra svagaste.
Önskar dej verkligen all lycka och stor framgång i ditt företag, men först räddar vi liv!

Sjuksköterska

Hittat fel i texten? Skriv till oss