Foto:

Din ”röst” krav på beslut om ett åländskt demenscenter

Svårigheterna att skilja mellan olika grader av demens har ifrågasatts i den pågående debatten om behovet av åländska demenscenter. Men oavsett utmaningar är det avgörande att anpassa vår demensvård efter individuella behov. Varje person med demens är unik och förtjänar respekt för sina unika behov.

Vi kan inte vänta längre. Människor har redan väntat förgäves. Det är inte etiskt att låta fler vänta. Vi behöver konkreta åtgärder i stället för fler utredningar som inte leder någonstans. Det är dags att omvandla insikter till handling.
Vi måste fatta ett inriktningsbeslut nu. Vi måste samla resurser och samarbeta för att säkerställa att personalen har bästa utbildning och expertis. Demensvården måste samordnas under ett gemensamt tak för att garantera högkvalitativ vård för alla ålänningar.
Jag kommer kämpa för en all-åländsk demensvård. På så sätt kan vi använda våra samlade resurser och garantera vård för alla, oavsett var de bor. Låt oss gå från ord till handling och ge våra äldre och vårdpersonalen det de förtjänar.

Roger Johansson (Lib)

Hittat fel i texten? Skriv till oss