”Våra brandkårer känner inga kommungränser utan rycker ut när och där det behövs, skriver insändarskribenterna.
Foto: Robert Jansson
Foto:

Bild

Beredskapen är god!

Företrädare för den ena av Ålands räddningsmyndigheter skrev i fredagens tidning att beredskapen inte är god och att de små kommunerna inte kan sköta sina åtaganden. Naturligtvis får Mariehamns räddningsverk recensera sin egen verksamhet men som representanter för den andra räddningsmyndigheten, Räddningsområde Ålands landsbygdskommuner (RÅL), vill vi försäkra våra invånare att beredskapen är god och att kommunerna sköter sina lagenliga åtaganden.

RÅL består av nio medlemskommuner med cirka hälften av Ålands invånare som i en gemensam räddningsnämnd, där varje kommun har en röst, bereder sina ärenden. Trots att det andra räddningsområdet inte vill samarbeta om räddningsjour har vi en kostnadseffektiv myndighet och förvaltning samt en mängd frivilliga brandkårer som sköter sina uppdrag med bravur.

På det här området fungerar det kommunala samarbetet utmärkt, våra brandkårer känner inga kommungränser utan rycker ut när och där det behövs. Även befolkningsskyddet håller hög kvalitet och en viktig faktor är även här våra utomordentliga frivilliga brandkårer.

Så till er som bor i en RÅL-kommun vill vi meddela att frukta inte, beredskapen är god.

Lennart Johansson

Raine Katajamäki

Magnus Sandberg

Gustav Blomberg

Kurt Carlsson

Christian Dreyer

Mattias Jansryd

Ewa Danielsson

Andreas Johansson

Erik Brunström

Hittat fel i texten? Skriv till oss