Jag undrar när MCA:s ägare (Mariehamns stad) ska se till att MCA levererar det kunden betalar för. Vi kan till exempel konstatera att BBC world inte har varit utan flimmer på 28 månader trots att jag har klagat på detta i flera omgångar sedan mars 2018!

Då var svaret att ”vi väntar på reparatör”. Vad tycker Mariehamns stad (MCA) är lämplig tid att vänta? Tre, eller kanske fem år? Det är inte bara det som är urdåligt. Till exempel på MTV är inte musiken i fas med mimiken, det känns som ett riktigt kasst playback.

Trots flera klagomål så har inget hänt, det bara rullar på som om det regnade. Det här är ett generellt problem när monopol har etablerats, då har man sitt på det torra och sitter säkert tillbakalutad i sin bekväma stol bakom skrivbordet och lönen rullar in. Det blir väldigt lätt att känna sig bekväm när man har uppnått ett fett kontrakt och vet att ingen kan komma åt en!

Dessutom förväntar man sig och betalar för att det ska vara bild i rutan 24/7 men MCA tror att det betyder från måndag morgon till kvart över två på fredag, minus de extra helgerna förstås… Det händer nu och då att det är bara ett par tre kanaler på kvällen/natten eller helgen.

Det är inte heller okej att skylla på Smedsböle för det är inte de som kunden har tecknat kontrakt med. Nej, Mariehamns stad ta tag i problemet och se till att det blir ordning på det, och flytta hela MCA:s kontor till Bergskyddet så att det samtidigt blir lösgjort mera utrymme för våra äldre. Det kan ju inte vara någon skillnad om man sköter jobbet därifrån eller från till exempel en utrangerad transformatorstation i Hindersböle.

Trobergshemmet byggdes väl som ålderdomshem och inte för monopola institutioner eller privata företag eller hur?

Kund

MCA har getts möjlighet att bemöta insändaren. Vd Richard Johansson meddelar att kunden ”är varmt välkommen att diskutera störningar med oss direkt så vi kan hjälpa”.

Frågan om hur Sverige inledningsvis hanterade pandemin är knappast intressant längre. Möjligen senare med facit i hand när hanteringen ska utvärderas.

Jag gick förbi Polisens tillståndsenhet. På dörren fanns en röd lapp uppsatt med information att vi i riskgrupp 2 var välkomna på tisdagar att göra våra ärenden och att vi ska ringa och boka tid före.

Chefredaktör Daniel Dahlén skriver att Åland närmar självförsörjning av el med vindkraft. Detta kan någon tolka som om man nästan kunde kapa Finlandskabeln och Sverigekabeln. Vindel kan ej lagras och den produceras enbart då det blåser.

Från Ålands Radio och Tv:s (ÅRTV) sida vi önskar förtydliga ett antal saker i debatten gällande tv-sändningar från Mariehamns stadsfullmäktige.

Farsen kring de två obundna lagtingsledamöterna, tillika blivande talman Bert Häggblom och Marcus Måtar fortsätter.

Det är lag på att hundar ska hållas kopplade. De hundägare som använder Tullarns äng som rastgård för sina okopplade hundar ska vara medvetna om denna lag.

Island ska öppna upp för turister. Hur gör de? Testning eller karantän? Vissa länder mäter kroppstemperaturen. Vad kan vi göra med kreativitet och säkerhet?

I Daniel Dahléns ledare den 22 maj framhålls planerna på en vindkraftspark i Torp, Eckerö, som en lyckad och säker satsning utan problem.

Med anledning av Daniel Dahléns ledare i måndagens tidning vill jag ge min syn på saken som förtroendevald i Lemlands kommunfullmäktige.

Frågan om att tv-sända stadsfullmäktiges sammanträden är betydligt vidare än bara en kostnadsfråga. Mariehamns socialdemokrater anser att sändningarna är viktiga för att stärka öppenhet och demokrati i staden.

Under mina snart åtta år i Europaparlamentet har jag skrivit hundratals spalter – om skarven, om Britanniens förhandlingar, om skog, om biodiversitet, om skatteflykt och om krångliga förhandlingar mellan politiska partier på hela spektret och med

Jag önskar framföra perspektiv samt förslag angående den nuvarande situationen för Ålands barn och ungdomar.

Polismästaren skriver att polisen i dessa coronatider gör sitt yttersta för att skydda kunderna mot smitta, till exempel vid förnyelse av körkort.

Fler insändare