Foto:

Varför inte fler platser för skärgårdsbor?

Vad är nu detta? Jag skulle i går boka färjplats för bilen. En bilplats som jag betalat årskort för trots att också det är galet. Man sade då på Ålandstrafiken att det endas finns en skärgårdsplats och att jag bör ringa på nytt i dag.

I dag är det stängt. Stängt på ett ställe för service. Helgalet.

Att det finns EN skärgårdsplats på en skärgårdsfärja är ännu en galenskap. De finns ju till för skärgårdsbor. Var har det gått fel då man tänkt ut detta. Ålandstrafiken borde ju finnas i skärgården där färjorna och förståelsen för skärgårdsbor finns.

Nu är ju också kaféer på färjor som till exempel Viggen mer stängda än öppna. Förut kunde man handla kaffe, tobak och småvarmt från första turens början till sista turens slut.

Vem skriver avtal med privata rederier och går med på sådant som strider mot allt förnuft? Betalar man ens löner åt besättningen från det arbetet börjar på morgonen till dagens slut och sköter man fartygens underhåll? Får besättningen äta vitaminrik mat och dryck i den mängd de vill? Förekommer njugghet som att inte sälja tobaksprodukter?

Landskapsregeringen behandlar både besättningar och skärgårdsbor som boskap men på självstyrelsedagar vill man berätta hur duktiga man är. Inte har man heller ordnat Veikkausspel tillbaka till Åland. Regeringen har nog inget att yvas över.

Kurre i Jurmo

Hittat fel i texten? Skriv till oss