Foto:

Ompröva beslutet om att stänga Islandia den 31 mars

Som förälder till aktiv medlem i Mariehamns IFK ishockey, känner jag mig bekymrad och besviken över stadens beslut att stänga vår ishall för säsongen redan den 31 mars. Med många engagerade medlemmar, varav de flesta är barn och ungdomar, är detta inte bara en fråga om tillgång till en fritidsaktivitet; det handlar om att främja hälsa och välbefinnande för vår framtid.

Idrott spelar en avgörande roll i barns liv, inte bara för fysisk aktivitet utan också för att lära sig viktiga livsfärdigheter som lagarbete, disciplin och självförtroende. Genom att stänga ishallen för säsongen i förtid, riskerar vi att stänga dörren för möjligheten till dessa positiva erfarenheter för våra barn och ungdomar.
Det är viktigt att förstå att idrott inte bara handlar om tävling och prestation, utan också om att främja en hälsosam livsstil och en positiv känsla av gemenskap. Genom att erbjuda tillgång till ishallen under längre perioder, kan vi säkerställa att våra barn och ungdomar har möjlighet att fortsätta att utöva sin sport och fortsätta sin utveckling både fysiskt och mentalt.
Jag uppmanar därför Mariehamns stad att ompröva beslutet att stänga ishallen för säsongen redan den 31 mars och i stället överväga att hålla den öppen längre för att säkerställa att våra barn och ungdomar fortsätter att ha tillgång till denna viktiga resurs för deras hälsa och välbefinnande. Tillsammans kan vi skapa en hälsosammare och mer levande samhälle för våra framtida generationer.

Anna Asplund

Hittat fel i texten? Skriv till oss