Foto:

När ska de som ställde till det ta ansvar?

En av de klagande

En av de klagande läser ÅMHM:s svar till de klagande som upplever fysiskt infraljud vid stillastående vind och tröskande ljud vid blåst. Det är märkligt att ÅMHM säger att det är komplicerat när man under sju månader aldrig upplever tystnaden, ett mycket märkligt utlåtande. De ska veta att myndigheten inte gör sitt jobb, de ska veta att man har rätt att sova utan bli störd av ljud.

Det finns lagar ÅMHM ska följa och inte skylla på paragrafer som ursäkt.
Det gick fel redan när byggnadsnämnden godkände beslutet.Varför kollar ingen upp MKB-beslutet? Klart att det är fel, annars skulle det inte komma in anmälningar, det måste ÅMHM kunna räkna ut. Redan första ljudmätningen beställde vindbolaget och det säger en hel del.
Det är inte första gången vindparker förstör fastighetsvärden och lugn för människor, plus att det är psykiskt påfrestande, så sluta skylla ifrån er på paragrafer, ÅMHM, det bevisar hur vidrigt rättsväsendet fungerar.
Märkligt att ÅMHM inte har råd med en decibelmätare som tar upp A- och C-mätning som man kan kalibrera. Det är inget hyckleri med A-mätning för att ta bort lågfrekvent infraljud. A-mätning gjorde man redan på 70-talet. Det finns experter inom akustik som säger att det är förkastligt, filtrera bort skadliga låga frekvenser annars är det tortyr ÅMHM godkänner. Det är inget komplicerat beslut, det handlar om rättvisa. Det är som det brukar vara med myndigheter; offren straffas. När ska de som ställde till det ta ansvar? Den myndigheten ska kontrolleras av en utomstående, som justitiekanslern, för att få slut på detta paragrafrytteri. Denna myndighet verkar inte förstå något annat.

Hittat fel i texten? Skriv till oss