Foto:

Kantarellen sparkade ut mig efter 48 år – utan ett ord till förklaring

1972 började jag arbeta för Mathias Eriksson. Jag arbetade på Mathis på Torggatan, Hallen och senare på Kantarellen. 2017 gick jag i pension, 67 år gammal.

Jag har alltid trivts hos Mathias Eriksson och känt mig uppskattad av kollegor och kunder. Vad jag vet har det aldrig kommit några klagomål på mina prestationer.

Så när Kantarellen frågade om jag kunde hoppa in och jobba extra efter pensionen sa jag självklart ja. Det behövdes ofta extrapersonal så jag kom att jobba extra eller mindre regelbundet under under tre år. Ibland var jag inbokad på flera dagar i rad.

Men så en kväll för tio månader sedan fick jag ett telefonsamtal hem på kvällen. Jag hade just kommit hem efter att ha jobbat. Det var butikschefen som meddelande att jag inte behövdes mer. Hon sa att det inte kom från henne, men att hon fått order att sänka personalkostnaderna. Det var jag och en ung tjej som varit sjukskriven som skulle bort. När jag frågade varför just jag sparkades ut fick jag ingen förklaring.

Jag gick upp till vd Niklas Lampi för att få ett svar på varför just jag valts bort, men inte heller han ville ge någon förklaring. Han förnekade att han pekat ut just mig, sa att de inte jobbade så.

Några veckor senare hörde jag hur Kantarellen tagit in ett par extrajobbande ungdomar för att klara julhandeln. Varför blev inte jag tillfrågad om det inhoppet kan man undra.

Jag är fruktansvärt besviken på hur jag behandlats efter att ha gett Mathias Eriksson 48 år, fyra månader och sju dagar av mitt liv. Jag sparkades ut genom ett kort telefonsamtal hem på kvällen. Inte ens ett personligt möte med en ärlig förklaring fick jag. Det är svagt. Jag väntar fortfarande med stort tålamod på en ärlig motivering och förklaring till varför jag sparkades ut.

Karin S.

Niklas Lampi, vd Ab Mathias Eriksson svarar:

Jag kommenterar inte enskilda personalärenden.

Hittat fel i texten? Skriv till oss