Foto:

Då har de gjort det igen

När vår kära nya landskapsregering tillträdde fick de en rejäl löneförhöjning, och ett av argumenten till detta var, ja om jag inte får så här mycket så förlorar jag på att jobba här.

Huum, jag trodde man jobbade för Ålands bästa av rent å skärt intresse, och att man givetvis får lite ersättning för det arbete man lägger ner, men tydligen är det viktigaste att få så mycket pengar som möjligt att trilla in i egen ficka!
En annan replik var, jo men vi är ju så utsatta i media och vi jobbar så mycket och vi har ett sådant ansvar.
Visst, ni jobbar hårt med att försöka göra av med så mycket pengar som möjligt under en mandatperiod. Det verkar som att ni kör någon sorts tävling om vem som kan göra av med mest pengar en mandatperiod.
Hittills leder väl Mika Nordberg (MSÅ), och det var under slutrakan av perioden!

Nu kommer nuvarande regering och öppnar stort med en investering i något som kallas VIS som är i samma storleksklass som elhybriden, och då har de bara varit några månader i maktposition.

Så det innebär troligen att innan de är klara så är Åland i konken.
Men ja just, de har ju sådant ansvar, så det är väl inte något problem.
Ska man sitta i en sådan hög bestämmande position och bestämma över ett mindre lands ekonomi, infrastruktur med mera så behövs lite mer utbildning än till exempel gårdskarlar, sjukskötare och personer som inte ens kan sköta sin egen ekonomi har!
Men som ni sade, ni tar ju ett sådant ansvar.
Jag har ett flertal fula ord om vad jag anser om ert ansvar och ert hårda arbete, men ingen idé att skriva dem för de kommer aldrig att få komma med i tidningen ändå!
Det verkar som om Obunden samling och en ensam sosse är de enda som vill dra i bromsen för att minska kostnaderna för Ålands skattebetalare!
Så det enda jag kan säga till dem är lycka till och resten borde avgå med omedelbar verkan och utan lön!

Peter Eriksson

Hittat fel i texten? Skriv till oss