Foto:

Bild

Ålandstidningen får nytt utseende

Samma innehåll, men en ny förpackning.

I morgon lanseras Ålandstidningens nya layout.

– Jag tror att läsarna först och främst märker att vi bytt plats på saker, säger formchef Sebastian Boman.

Ålandstidningens redigeringsteam med formchef Sebastian Boman i spetsen har de senaste månaderna arbetat med en redesign av tidningen, alltså en ny layout.

– Det är flera år sedan sist, och nu var det hög tid att göra en förändring. Delvis handlar det om att göra en uppfräschning och ta tidningen in i 20-talet, men också om att anpassa formen till det digitala läsandet, som bara ökar. Merparten av våra prenumeranter är e-tidningsläsare i dag, säger redaktionschef Sandra Widing.

Formchef Sebastian Boman beskriver den nya layouten som mer luftig. Tanken är att läsarna lättare ska kunna ta till sig materialet på sidorna. Layouten ska passa lika bra för de som läser tidningen på papper som digitalt.

– Tidningen är modernare, fräschare och redigare. Men det jag tror att läsarna först och främst märker är att vi bytt plats på saker, säger han.

Bild

Här är några smakprov på den nya layouten.

I praktiken innebär det här att man från och med i morgon lördag hittar både debatten och kulturen längre fram i tidningen.

Nytt är också att bara ett urval av insändarna publiceras i tidningen, övriga publiceras på Ålandstidningens webb.

I samband med omgörningen av tidningen – och som en konsekvens av att papperstidningen inte delas ut på lördagar – flyttas även helgens tv-program och helgkrysset till fredagstidningen. Dessa hittar ni i tidningen redan i dag.

Papperstidningen på lördagar

• Distributionen av papperstidningen på lördagar upphör den 6 april.

• Lördagens e-tidning utkommer som vanligt kl 22.00 på fredagar.

• Helgkrysset samt helgens tv hittar du från och med i dag i fredagstidningen.

• Du som vill läsa lördagstidningen på papper får den på måndagar. Fyll i så fall i blanketten på alandstidningen.ax/lordag eller kontakta vår kundtjänst på telefon 26026.

Hittat fel i texten? Skriv till oss