Kommentarer

”Polismästaren Hoikkala, på

”Polismästaren Hoikkala, på rikspolisen i Helsingfors” ...? Med beaktande av Din, som det verkar, bergfasta uppfattning angående den aktuella skuldfrågan som sådan – menar Du alltså att Nina Fellmans närhet till Hoikkala skulle ha stärkts i och med dennes flytt till Helsingfors, liksom? Tja, vem vet förresten? Nå, det får väl vara som det vill med den saken. Om bara allas vår Jessy Eckerman skulle ha utsetts till Ålands riksdagsman – och det därtill i kombination med dito Camilla Gunell sittande som EU-kommissionens ordförande – ja, då skulle nog ingenting ha varit otänkbart framöver för Ålands välmående, då ... eller hur?

Gräsrot, jag ypplyste om det

Gräsrot, jag ypplyste om det fakta att Hoikkala nu sitter där hon sitter, kanske kan HON dra sitt strå till stacken. Du borde ställa en fråga direkt till Veikkaus, varför dom var tvungna att lägga ner på Åland. Svaret blir vi fick inget tillstånd att verka på Åland, p.g.a Ålands egna lotterilag. Och där sitter nog några andra än isåfall än minister Fellman.

Gräsrot. Det skylldes ju på

Gräsrot. Det skylldes ju på att Rikspolisen i H:fors inte kunde övervaka spelet på Åland. Därför stoppades Veikkaus. Det är Ålands polisen som inte tycktes kunna övervaka 23 spelombud. Jag har klara papper från Veikkaus och från Rikspolisen. (FAKTA)

Din så noggrant marknadsförda

Din så noggrant marknadsförda förmåga att skapa ”fakta”, den är ett tecken, den – så gott som något – på stabiliteten i SDP (Suomen Sosialidemokraattinen Puolue) vad gäller kolonialmaktens väl och ve. Man kan undra, varför är Din saluföring av FSD (Finlands Svenska Socialdemokrater) så blygsam? FSD är ju de facto Finlands äldsta partiorganisation – som, citat: ”Genom aktivt riksdagsarbete, goda kontakter med ministrar och tjänstemän och aktiva medlemmar i kommunfullmäktige och föreningar bevakar FSD finlandssvenskarnas intressen och arbetar för att skapa social trygghet och rättvisa i våra svenskbygder. Det gäller allt från sysselsättning och inkomstfördelning till vård, skola och omsorg.” ... För en i rikets socialistiska begivenheter mindre bevandrad ålänning verkar ”Suomen Sosialidemokraattinen Puolue” så småningom av ”Finlands Svenska Socialdemokrater” ha fått möjligheten att bli något av dess ”bock som trädgårdsmästare.”

Sidor

Det förtjänar påpekas igen att den beslutade färjförbindelsen till Gripö med tillhörande högbro och

nya vägar inte kommer att innebära förbättringar för skärgårdstrafiken. Snarare blir det försämringar

I min valkampanj kallar jag mig själv för feminist. Som på beställning dyker män från den högerextrema sidan upp och avkräver mig på löften om att jag inte hatar män.

Vad kostar det oss att inte tänka tillräckligt långsiktigt? Vad kostar det samhället att inte hjälpa de unga i tid? I Sverige är det i varje årskull 20 procent som inte går ut med betyg.

Under mina 15 år som företagare i Mariehamn har jag ofta på ett eller annat sätt kommit i kontakt med polisen och dess arbete. Frågan vi ålänningar ofta ställer oss är: räcker polisens resurser till?

Ålands radio och tv (ÅRTV) har effektiviserat sin organisation. Det hela går ut på att inrätta en ny tjänst och anställa ytterligare en person. Den nya tjänsten är ekonomi- och personalchef. Det är enligt mig inteatt effektivisera.

För det första: Jag vill gärna åka buss, men det funkar inte alltid. Jag skulle gärna ta bussen till stugan i Geta över helgen. Men det går inga bussar till eller från Geta på lördag och söndag eller kvällar mitt i veckan.

Socialdemokraterna står upp för en stark offentlig välfärd, för en god kvalitativ hälso- och sjukvård också i ekonomiskt tuffa tider vilket nu hotar.

Läser en tidningsnotis där Moderaternas fullmäktigeledamot Petri Carlsson förärar Socialdemokraterna att han i sista stund nu funnit lite motivation och väljer att ställa sig till förfogande ytterligare en period i stadspolitiken.

Jag sitter på andra sidan Ålands hav och ser numera på älskade Åland med en lite annorlunda syn. Distans ger klarsyn, kanske?

Jag vill med hållbarhet i sikte se till att Åland kan införa bestämmelser som maximalt uppmuntrar och underlättar anskaffning av elbilar på Åland.

Polis och sjukvård behöver betydligt mer resurser. Det behövs mer personal för att stävja den riktning som även vårt lilla åländska samhälle går mot.

Staden behöver fler boendeplatser för äldre. Och framförallt behöver vi få till olika typer av boenden.

Angående måndagens ledare av Daniel Dahlén. Det är just det här jag som jag till olika ministrar samt skärgårdskommuner ställt frågan om deras långt gående planer för Ålands skärgård.

Fler insändare