Angående användningen av plast. Var det inte meningen att vi skulle minska på användningen av plaster?

Har själv en liten tygväska med då jag handlar mat som jag fick på köpet då jag köpte ny cykel för en massa år sedan. Men tyvärr räcker den inte till och jag litar inte på att papperskassar ska hålla då man cyklar.

De nya mjölkförpackningarna är visserligen praktiska, men har ganska stora plastkorkar som man antagligen borde ta bort innan man slänger dem i containern för kartong i soprummet.

Vissa morotsodlare verkar ha väldigt svårt att få sälja, eftersom de förpackar morötterna i så stora plastpåsar att det är nästan omöjligt för en person i ett litet hushåll att köpa dem, för så där mycket morötter har man nästan ingen användning för. Det har faktiskt hänt att jag i protest satt mig på cykeln och trampat i väg flera kilometer för att kunna köpa morötter i mindre plastpåsar eller helst i lösvikt.

Apropå det. Kan någon förklara för mig varför halva kålrotsbitar är inplastade?

Men det värsta var dock i slutet av sjuttiotalet då jag bland annat jobbade i kallskänken på en populär matbar. Varje dag skar jag upp slanggurkor för att göra sallad eller smörgåsar. Men varje dag blev jag tvungen att slänga nästan alla gurkor på grund av att dessa var så hårt inplastade att de hade ruttnat i brist på syre.

Sixten Jansson

konstnär

Äldrerådet har under sitt senaste möte diskuterat bland annat framkomligheten och boendet för handikappade och äldre, övervakningen av äldreomsorgen, ekonomi, ensamheten, det brutna indexet och de äldres medicinering.

Den senaste tidens rapportering om oroligheterunder kvällar, nätter och helgerhar väckt frågor kringdessorsakeroch konsekvensersamtvilkainsatser som behövsföratt allaålänningarskakänna sig trygga, i dag och i framtiden.

I och med den fjärde tilläggsbudgeten för 2020 så är underskottet -84,8 miljoner. Det största underskottet i Ålands historia. Men inget jag vill eller kan klandra minister Torbjörn Elisasson (C) för.

I tisdags kväll hade jag lite småärende att göra på stan på vägen hem passerade jag Röde Orms retrobuss som var parkerad på bussplanen.

Resandet släpps fritt nu på lördag. De som kommer från Sverige möts av denna syn i Mariehamn. Prinsessan Corona kanske har gjort att rabatterna frodas, eller är det Törnrosas igenvuxna Borg – är det inte dags att snygga till detta?

Enligt Deepak Chopra är meningen med livet glädje och att med glädje delta i universums utveckling.

Hamnbolaget vill kunna skrota restaurangbåten (ÅT 16/9). Rubriken gjorde mig glad.

Äntligen, äntligen finns det hopp att bli av med skrothögen som så länge ha fått stå kvar och förfula området!

Tack hamnbolaget!

Kh

Jag har sagt att jag inte ska göra negativa personliga politiska uttalanden i offentligheten men när Barbro Sundback (S) tydligen inte har några som helst skrupler längre på vad hon gör eller säger, måste jag ge svar på

tal.

Kultur- och fritidsnämnden, där Barbro Sundback tidigare var ordförande, beslöt 2018 att tacka ja till en niohåls discgolfbana, finansierad av Lions Club Mariehamn.

Den 16.4.2018 beslöt Barbro Sundback, i egenskap av ordförande i kultur- och fritidsnämnden i Mariehamn, att placera en discgolfbana i Badhusparken.

Jag har alltid ansett Fixtjänst vara en institution i vårt samhälle och synnerligen välbehövd. Där har alla de som där vistas fått arbeta enligt sin läggning och förmåga och samtidigt känt att arbetet varit viktigt och meningsfullt för dem

I en motion till Mariehamns stad, med Camilla Gunell (S) som första undertecknare vill man att Mariehamns stad ska vara en föregångare när det gäller social hållbarhet och skaffa sig en HBTQIA-certifiering.

Så kom en ny rapport från Världsnaturfonden (WWF). Ryggradsdjuren i världen har minskat med nära 70 procent på bara ett halvt sekel.

Fler insändare