Jag skulle vilja trösta dom som lider av denna kris. Den kan lära oss något riktigt bra. Håll modet uppe, det ger styrka att leva i alla situationer.

Alla ska vi flytta härifrån, det är vi alla lika om. Är vi beredda på det orsakar oss inte krisen så stor oro. Vi är trygga därför att något bättre väntar oss. Många har levt på livets överflöd, vilket alla inte mått så bra av. Jag har varnat mina barn för det. Vi är svårt drabbade här på Åland. Därför vill jag innerligt trösta. Jag har levt mitt liv utan detta överflöd, är 88 år. Jag har inte mått dåligt av det.

En dumhet har jag gjort, arbetat så kroppen är nött, så att jag har ont av det. Men jag har aldrig haft det så bra som nu när jag får göra vad jag helst vill.

Mina barn hjälper mig med vad jag inte förmår göra. Nu bor jag i en pensionärslägenhet som tillhört Mariehamns stad, den bästa av dem. Den är inte stor, men vi behöver inte så mycket att ha besvär med då.

Jag vet att alla inte håller med mig att krisen kan vara till hjälp, men tänk efter hur många liv som blivit förstörda av livets överflöd.

Svea

I dag följer de flesta av oss rekommendationerna om att arbeta hemifrån och skolundervisningen sker på distans, många fritidsaktiviteter har paus och vi ska undvika sociala kontakter.

Vid fredagens presskonferens med fru lantrådet Thörnroos (C) vid rodret, så framkom att Finlands omsorgsminister Krista Kiuru (SDP) under riksdagens frågestund hävdat att alla inresande testades för covid-19.

På Åland är gott att vara i dessa coronära tider, synes det mig!

När det blir dåliga tider upphör privatpersoner och företag att investera. I stället sparar man sina pengar i väntan på bättre tider. Detta förlänger den ekonomiska krisen.

Vi kan se i tidningen att Ålandsbanken planerar att dela ut dividender om 15,6 miljoner euro. Vi kan även läsa att Europeiska centralbanken har gett en rekommendation att inga dividender bör utbetalas förrän tidigast den 1 oktober 2020.

Ja, lagtingsledamot Camilla Gunell (S), landskapsregeringen tar ansvar för hela Åland, tillsammans med kommunerna. Vårt första krispaket ska snabbt säkra vårdens, de permitterades och arbetslösas samt företagens akuta behov av finansiering.

I skuggan av covid-19 måste vi komma ihåg att det även pågår annat inom den politiska världen på Åland. Saker som även de kan få konsekvenser för den framtida folkhälsan.

Sitter i morgonsoffan och läser om stadens om tjänstemän som gjort mistag, men som erkänner det och som hanterar felet efter regelverket så det blir bra.

Jag är nöjd. Tack från en medborgare.

”Duttpennan”

Först skulle jag vilja betona att följande grundas på hörsägen, inte på egen iakttagelse.Dock skulle jag inte tro att berättaren motiveras av illvilja mot den tredje personen i fråga och jag misstänker därför inte denne för att ljuga.

I lagtingets debatt om tilläggsbudgeten förra veckan utlovades att redan denna vecka skulle finansministern och regeringen påbörja arbetet med nästa tilläggsbudget som skulle ha kommunernas behov i fokus.

Mitt i allt pandemimörker dyker ett nytt otrevligt ord upp: coronafyllan. För många barn blir hemmakarantänen ett dysfunktionellt helvete, på motsvarande sätt som under långhelger.

Saltviksborna intar rätt perspektiv på frågan (Ålandstidningen 27.3) när de ifrågasätter omfattningen av området som ska ingå i havsplanen.

I min senaste insändare om landskapet ska låna pengar från banken för att finansiera sin tilläggsbudget polemiserar jag mot uppfattningen att Paf-pengar är det enda rätta i detta nu.

Fler insändare