Foto:

Vi vill kunna resa till Åbo över dagen

Besvikelsen är lika stor varje sommar man kollar färjeavgångar till Åbo. Varför kan man inte åka över dagen från Mariehamn eller Långnäs med vettiga ankomsttider? Vi kan åka till Stockholm över dagen och vara tillbaka vid 23-tiden på kvällen eller ännu tidigare. Men den som vill åka över till Åbo måste antingen ta sig till Långnäs mitt i natten och anlända redan vid sjutiden på morgonen, eller ta eftermiddagsfärja från Mariehamn med ankomst vid sju- eller åttatiden på kvällen. Den tiden passar inte den som vill shoppa eller turista i Åbo över dagen. Ankomst efter stängningstid och följande retur först morgonen efter? Vill inte betala för hotellrum ytterligare, och dessutom är de ofta fullbokade.

Varför finns det inte rutter på tider som passar oss som bor här? Och vad är det som säger att inte fastlänningar också skulle vilja kunna resa andra tider än de som verkar cementerade hos rederierna?
Från Långnäs, som är den snabbaste rutten i restid över havet med cirka fyra timmars resa, skulle jag gärna avresa klockan åtta, nio på morgonen med retur från Åbo klockan 18. Då skulle man ha cirka fem timmar i Åbo och det räcker bra för min del i alla fall.

Lika besviken varje gång

Hittat fel i texten? Skriv till oss