Foto:

Varför skrota alla viktiga stöd?

Marcus Måtar säger att det fortfarande är den råddigaste regeringen vi har. Jag håller fullständigt med. Det verkar som att det inte skulle bli bättre heller. Men du har mycket goda och vettiga förslag liksom ni andra i Ob. Som att ge kommunerna tillräckligt med landskapsandelar, sade du för något år sedan, men det var ju ingen som lyssnade på det. Och ett förslag om att man lika gärna kan investera fem miljoner på börsen för vindkraft och lägga ner projektet Sunnanvind. Nu är det rena rama riskverksamheten om pengarna till projektet. Men det är ingen som lyssnar, för de kör ju över er också. De har ju sin egen tvåregering och bestämmer över sina egna förslag.

Sättet att uppträda på påminde talman Jörgen Pettersson om, hur man ska bete sig i lagtinget. Var och en har ansvar att i sitt uppdrag uppträda sakligt och värdigt utan att kränka eller förolämpa andra. Perämaa och Sjögren kränker oss, de kan jämföras med att ni diskriminerar oss om ni slopar sjukvårdsavdraget. Hur kan ni i så fall göra något så drastiskt? Det infördes, som Leif Jansson skrev, för att vi skulle få det bättre. Kan vem som helst ha rätt att ändra och ta bort sådant som redan är infört? Så att vi ska få det sämre igen.
Sara Kemetter säger att socialdemokraterna inte diskriminerar och tryggar ett tillräckligt socialskydd, men varför sätter ni er inte emot då om sjukkostnadsavdraget? Andreas Kanborg uttalar sig om att LR inte kan börja med att man vill slopa avdraget, skrota hemvårdsstödet, indexfrysa studiestödet och minska jordbruksstödet. Alla viktiga stöd vill LR att ska tas bort. Och som Andreas Kanborg ytterligare säger: ”Ni måste börja med er egen verksamhet”.

AB

Hittat fel i texten? Skriv till oss