Bussarna kör 20 gånger i dygnet på vardagar på en smal bostadsgata på Solberget. De boende vid gatan har ingen glädje av trafiken - inga busshållplatser.
Foto: Bosse Ahlnäs
Foto:

Bild

Nya busslinjer – men inga hållplatser!

Vid årets början fick vi nya tätortsbusslinjer och förmånliga busstaxor; endast 270 euro för ett årskort och 2,50 euro för en biljett som gäller 2 timmar också för bussbyte och returresa. Fint!

Men man verkar ha glömt att det också behövs hållplatser och hållplatsskyltar för att få resenärer. Nu finns det endast en hållplats på Solberget, en på Kalmarnäs och en på Möckelö, men rundan bussen kör är betydande i områdena.
De boende i områdena måste nu vandra långa sträckor, upp till en 1 km till den enda hållplatsen på området trots att bussen kör vidare inom området.
Turister har önskat att man kunde åka med buss till Sjökvarteret och de som besöker Mariebad har önskat en hållplats närmare Mariebad. Ingen hållplats. Det finns 20 bussturer på vardagar som kör förbi Sjökvarteret och Mariebad och det är gott om utrymme i bussarna, men det finns ingen möjlighet att stiga av och på bussen ...
Ett nytt fint besökscentrum har byggts i Bomarsund, men man har glömt att det också behöver finnas en busshållplats i anslutning till centret för de besökare som kommer med buss.
Jag är rädd att landskapet säger: Det är så få som åker med de nya glesbygdslinjerna att vi nästa år måste dra in på turerna eller kanske helt upphöra med trafiken. Men är det inte rätt logiskt att uppslutningen är låg när det inte finns gott om hållplatser längs rutterna?

Buss-Bosse Ahlnäs

Hittat fel i texten? Skriv till oss