Foto:

Bilda egen nordisk allians

Natomedlemskapet för vårt land har debatterats flitigt på senare tid och jag har några kommentarer till detta. Vi som sett krigets fasor på nära håll i Ukraina är väl medvetna om att Europas och EU:s framtid formas här och nu på slagfälten i östra delen av landet. Den tappert kämpande ukrainska armén vet att om de ger upp och flyr nu så får de springa ända till den atlantiska kusten. Detta har även Europas ledare börjat inse.

Att förse de ukrainska stridande förbanden med vapen och förnödenheter är viktigare än någonsin.
Finlands och Sveriges ansökan om medlemskap i försvarsalliansen Nato börjar mer och mer att likna en sämre fars med dålig humor. Att söka sig till en allians där en dansk som bränner koraner, kan hindra eller stoppa ett medlemskap är nog inte att rekommendera. Att göra sig beroende av en turkisk/muslimsk diktator för att försvara sitt land är nog ingen bra sak. Denna fars är nog mycket roande för makthavarna i Kreml.
Det bästa vore att Finland och Sverige drog tillbaka sin Natoansökan och bildade snabbt en försvarsallians med de övriga nordiska länderna. Denna fullskaliga allians skulle nog få fullt stöd av USA då den skulle lösa många problem åt dess president.

Elof W

Hittat fel i texten? Skriv till oss