Foto:

Bild

Rekommendation om ansiktsskydd nästa vecka

En rekommendation om ansiktsskydd på allmänna platser ges på torsdag nästa vecka. Det meddelade social- och hälsovårdsministeriet och THL vid en presskonferens på förmiddagen.

Representanter för ministeriet samt Institutet för hälsa- och välfärd gav på torsdagens förmiddag en lägesrapport över hur coronasituationen ser ut i Finland just nu. Smittspridningen beskrivs fortfarande som långsam, även om vissa tendenser finns till en ökning av antalet bekräftade fall i vissa regioner.
– De flesta av de nya fallen finns bland unga människor under 30 år, vilket är en skillnad mot i våras, säger Liisa-Maria Voipio-Pilkki som är strategidirektör vid social- och hälsovårdsministeriet.
Ett utkast till ny färdplan finns, just nu diskuteras den i olika arbetsgrupper. I samband med det ges också en rekommendation om bärande av skyddsmask på allmänna platser. Eftersom vissa sjukvårdsdistrikt inte noterat några nya bekräftade fall på flera veckor funderar THL och ministeriet nu på om regionala skillnader kan tas i beaktandet i skyddsmaskfrågan.
– Målet är att färdplanen ska publiceras nästa vecka på torsdag, säger kanslichef Kirsi Varhila.
 
 

Annika Kullman

Hittat fel i texten? Skriv till oss