Beslutet gäller till den 31 januari.
Foto:

Bild

Nya restriktioner för restaurangerna i morgon

Den 12 januari klockan 00.00 träder de nya restriktionerna för restauranger i kraft. Det skriver landskapsregeringen i ett pressmeddelande.

Artikeln har den 12 januari uppdaterats med information om att personalrestauranger och avhämtning av mat undantas från begränsningarna.

Som Ålandstidningen skrev i går ville landskapsregeringen strama åt öppethållningstiderna för restaurangerna. Nu har Finlands regering ändrat den förordning som begränsar deras verksamhet, skriver LR i ett pressmeddelande.

De nya restriktionerna innebär att att alla restauranger, kaféer och snabbmatsrestauranger ska stänga klockan 18.00. Alkohol får serveras till 17.00. Alla kunder ska ha en sittplats vid ett bord eller motsvarande.

Restriktionerna är i kraft från den 12 januari klockan 00.00 och fram till den 31 januari 2022.

Coronapasset kan inte användas som ett alternativ till längre öppethållningstider.

LR påminner om att avstånd fortfarande ska hållas mellan kunder. Alla verksamheter ska dessutom ha en plan med åtgärder för förhindrande av smitta.

Begränsningarna i förordningen gäller inte personalrestauranger eller försäljning av mat som avhämtas. Begränsningarna i fråga om öppettiderna gäller inte ombord på fartyg och luftfartyg som går i trafik mellan Finland och utlandet eller utomlands, och inte heller förplägnadsrörelser som finns i anslutning till distributionsstationer för flytande bränsle.

 

Hittat fel i texten? Skriv till oss