Landskapsregeringen.
Foto:

Bild

LR: Åland inte längre i spridningsfas

Åland befinner sig inte längre i spridningsfasen, det konstaterade samarbetsgruppen för åtgärder mot covid-19 i dag. Landskapsregeringen har nu skickat ett utlåtande till Social- och hälsovårdsministeriet där de skriver att då Åland inte längre befinner sig i spridningsfasen behövs inga begränsningar av förplägnadsrörelserna.

”Samarbetsgruppen rekommenderade inte några begränsningar av förplägnadsrörelserna, ej heller av offentliga tillställningar. Ålands hälso- och sjukvård och landskapsregeringen följer epidemisituationen och sjukvårdssituationen dagligen och kan snabbt vidta ytterligare åtgärder vid behov. Landskapsregeringen konstaterar således att Åland befinner sig i utgångsnivån och att förplägnadsrörelsernas öppettider och serveringstider för alkoholdrycker inte ska begränsas i enlighet med landskapsregeringens handlingsplan. Landskapsregeringen kommer omgående kontakta statsrådet om epidemiläget ändras”, står det i utlåtandet. 

Klockan 16.00 i dag, måndag, håller LR presskonferens med en uppdatering av coronaläget. Presskonferensen kan följas här på Ålandstidningen. 

Hittat fel i texten? Skriv till oss