Tisdagen den 28 juli blev jag i staden invinkad till en parkerad finskregistrerad personbil. De hade Ålandstidningens ”Veckans sommartips” framför sig och ville veta var platsen finns där de enligt annonsen kan ”Bada vid havet på Ålands bästa beach”. Jag berättade var platsen är belägen och sökte upp telefonnumret åt dem.

När jag kom hem slog jag upp annonsen i tidningen och konstaterade då att de flesta annonserna var mycket bristfälligt utformade. Många saknade både adress och telefonnummer och flera hade endast adressen till sin hemsida och i Pommerns annons fanns inte ens angivet vad annonsen gällde. För en främmande turist kan ordet Pommern vara vad som helst från loppmarknad till övernattning på en bondgård.

Hur tror ni, bästa företagare, att turister bortifrån ska hitta till era anläggningar när ni inte anger företagets verksamhet samt adress och telefonnummer i annonsen? I dag har alla någotsånär moderna bilar och båtar en gps där det är enkelt att slå in adressen, om den är känd, och sedan är det lätt att hitta till platsen i fråga. Finns telefonnumret angivet är det likaså enkelt att ta kontakt för information. Enbart adressen till hemsidan är för det mesta värdelös för turister bortifrån, på grund av att alla inte har sådana telefoner som krävs för den typen av kontakt.

På hela annonssidan var det endast ett företag som hade korrekt utformad information och det var Grannas bistro. Studera deras annons och kom ihåg adress och telefonnummer nästa gång.

Jens Harberg

Bästa vandrare! I går då jag läste tidningen angående djurkadaver på en vandringsled på Vårdö, suckade jag lite och tänkte ännu en gång – nu får sig jägarna en känga, igen...

För en tid sedan kunde vi läsa om allt lägre nativitetstal i Finland och på Åland. Endast tre kommuner på Åland har ett födelseöverskott.

Röda korset Ålands distrikt önskar uttrycka sitt starka stöd för Erika Bomans gästledare i Ålandstidningen den 5 augusti. Åland behöver stärka sin kapacitet för psykiskt stöd och psykisk första hjälp på alla plan.

I sin krönika den 24 juli konstaterar biträdande professor i nationalekonomi Edvard Johansson: ”Även om det inte finns någon exakt gräns för när en stats skuldsättning blir för stor...” (i sig ett ganska märkligt konstaterande, med tanke på EU:s S

Visst, det finns statistik som visar att fler svarta skjuts av polisen i förhållande till folkmängden. Men det är så, att det är fattiga människor som mest råkar ut för polisens våld och skjutningar.

Jag vill bara berömma Röde orm för alla gratisresor och för den fina servicen.

Jag körde med bil i går (tisdag) från Storby och österut på huvudvägen mot Mariehamn. Till min fasa fick jag se att man har klippt bort alla vackra blommor längs huvudvägen och längs cykel- och gångvägen i Eckerö.

Bästa Albin och Berit. Hur orkar ni bara reta upp er på allt från Badhusparken till stadsbussen och Röde orm? Vilken negativ och tråkig attityd! Vi har det ju så otroligt bra här på vårt fridfulla vackra Åland.

Det gläder mig att min kollega i finans- och näringsutskottet John Holmberg (Lib) ställer sig till den lilla skara, som börjat granska pensionsfondens arbete.

Talentia uppmärksammar i en insändare i Ålandstidningen (4.8) att det behövs samarbetsanda och drivkraft i Kommunernas socialtjänst k.f. (KST). Från KST:s sida uppskattas initiativet.

Nej, jag håller absolut inte med lantrådet om att pensionsfondens nästan halva miljard euro är i trygga händer. Lantrådet är även tydlig med att denna regering inte kommer att laga något som inte är trasigt.

Det jag inte trodde kunde hända har hänt. Mia Hanström och jag är rörande överens! Detta i en fråga som må vara en bi(sak), men dock.

Jag vill ställa några frågor angående Eckerö/Birka:

Fler insändare