Varför gick Mariehamnsenergi in på mitt konto?

Foto:

När Mariehamns energi upptäckte misstaget med utskicket av fyra stycken elfakturor så gör att man funderar. Jag kontaktadekundtjäst och kom överens om att makulera tre stycken.

Men jag blev förvånad när jag fick se uppgifter om en kreditfaktura och försökte kontrollera det hela. Då upptäckte jag att man gått inpå kontot och makulerat fakturan som fanns där.

Det jag vänder mig mot är att man går in på mitt konto och gör förändringar utan att det syns några spår vilken banksed man använder för förfarandet.

Varför inte testa uppdateringar ochkolla resultatet innan man tar något nytt i drift?

Lars Gustavsson

Hej Lars,

När du kontaktade vår kundtjänst hade vi ännu inte fått bekräftat att det var möjligt att annullera de felaktiga e-fakturorna. Därför bad vi dig radera på egen hand. Senare samma dag stod det klart att vi genom att skicka en så kallad annulleringsfil kunde be bankerna ta bort de felaktiga e-fakturorna. Vi har alltså inte gått in på någons bankkonto, detta sköttes av bankerna med hjälp av denna annulleringsfil.

När det gäller tester hade vi genomfört sådana vid ett antal tillfällen redan i november och levde i förvissningen att allt var under kontroll. Efter att felet uppdagades har vi gjort allt i vår makt för att informera alla berörda om det inträffade. Vi ber ännu en gång om ursäkt för det inträffade och vill samtidig understryka att felet numera är åtgärdat.

Per Eriksson

Vd Mariehamns energi

Hittat fel i texten? Skriv till oss