Foto:

Att håna skattebetalarna i ansiktet

Är intressant när man läser i tidningarna om hur bestämmande tjänster får enorma löneökningar, inom det privata är det fantastiskt om en person lyckas dribbla upp sin lön. Men när det kommer till landskap och kommun så känns det rätt märkligt att man först hånar de anställda med att säga ”vi måste höja lönen för att få kompetent personal” då man genom detta säger till den anställde ”du duger inte och saknar kompetens för jobbet”, och därpå höjer man lönen med några tusen för tjänsterna dessa personer innehar.

Det är nu det blir intressant, först säger de att vi behöver få kompetent personal men sedan får samma personer behålla sina tjänster fast nu med en högre lön: sades det inte nyss att de inte var kompetenta? I rimlighetens namn borde det utbytas personal eftersom motiveringen var sådan.
Sedan kan man även fundera på hur mycket lön man ska ha för sitt ansvar. Till exempel en områdeschef på KST fick en ganska saftig löneökning eftersom ansvaret var så stort – gjorde inte denne person sitt arbete innan och är ansvaret verkligen så stort att man förtjänar en ökning av denna storlek?
Vi behöver spara pengar i samhället, inte slösa dem på löneökningar av detta slag. Lönen dessa får kommer från våra skattemedel, kommun och landskap är bara en kostnad som inte inbringar något annat än de pengar som Helsingfors skickar oss varje år. Det är det privata som bär upp allt genom att dra in pengar till samhällskassan.

Familjefar

Hittat fel i texten? Skriv till oss