Ett par regeringar bakåt i tiden, med en känd trafikminster som var boss då tjärasfalt lades i Kumlinge och Brändö, kanske nu vill lägga korten på bordet. Undertecknad hade flera insändare om denna mycket dåliga beläggning då den var och är mycket hal vid regnväder samt mycket ojämn.

Den som på dessa vägavsnitt kör traktor har mera huvudet i taket än häcken på sitsen. På fasta Åland skulle det bli ett rysligt liv om man hade vägar med dylika ytor.

Varför lägger man denna tjärasfalt på vägar i skärgården? Jo, för att folk här är mer nöjda och inte gnäller. Begärde då provtagningar men det blev locket på som det heter när något är obekvämt och möjligen dyrt att åtgärda.

Locket på har det tydligen också blivit med att få Veikkaus tillbaka till Åland så folk igen kan spela på Tipsligans spel samt Eurojackpott och bli omåttligt rika. Är det ojust spel i kulisserna från Paf med bruna kuvert under borden och gyllene handslag eller var ligger rävsvansen nu? Ålands folk vill veta, och veta hur den omtalade transparensen fungerar.

Vi hade tidigare en kvinnlig polismästare, Maria Hoikkala, som var duktig och hon har klättrat på karriärstegen till inspektör i polisstyrelsen. Kanske hon kan hjälpa till med att ordna spelkontroll på Åland då flera skyller på att spelkontroll är orsak till att Veikkaus inte kan operera här.

Nu manas på svar från höga vederbörande .Man vill ha hit hemestrande turister från Finland och dessa vill tippa och spela Veikkaus spel efter att de skumpat genom skärgården på ojämn tjärasfalt. Trevlig sommar och semester också till LR när allt är utfört till belåtenhet.

Kurre i Jurmo

Bästa vandrare! I går då jag läste tidningen angående djurkadaver på en vandringsled på Vårdö, suckade jag lite och tänkte ännu en gång – nu får sig jägarna en känga, igen...

För en tid sedan kunde vi läsa om allt lägre nativitetstal i Finland och på Åland. Endast tre kommuner på Åland har ett födelseöverskott.

Röda korset Ålands distrikt önskar uttrycka sitt starka stöd för Erika Bomans gästledare i Ålandstidningen den 5 augusti. Åland behöver stärka sin kapacitet för psykiskt stöd och psykisk första hjälp på alla plan.

I sin krönika den 24 juli konstaterar biträdande professor i nationalekonomi Edvard Johansson: ”Även om det inte finns någon exakt gräns för när en stats skuldsättning blir för stor...” (i sig ett ganska märkligt konstaterande, med tanke på EU:s S

Visst, det finns statistik som visar att fler svarta skjuts av polisen i förhållande till folkmängden. Men det är så, att det är fattiga människor som mest råkar ut för polisens våld och skjutningar.

Jag vill bara berömma Röde orm för alla gratisresor och för den fina servicen.

Jag körde med bil i går (tisdag) från Storby och österut på huvudvägen mot Mariehamn. Till min fasa fick jag se att man har klippt bort alla vackra blommor längs huvudvägen och längs cykel- och gångvägen i Eckerö.

Bästa Albin och Berit. Hur orkar ni bara reta upp er på allt från Badhusparken till stadsbussen och Röde orm? Vilken negativ och tråkig attityd! Vi har det ju så otroligt bra här på vårt fridfulla vackra Åland.

Det gläder mig att min kollega i finans- och näringsutskottet John Holmberg (Lib) ställer sig till den lilla skara, som börjat granska pensionsfondens arbete.

Talentia uppmärksammar i en insändare i Ålandstidningen (4.8) att det behövs samarbetsanda och drivkraft i Kommunernas socialtjänst k.f. (KST). Från KST:s sida uppskattas initiativet.

Nej, jag håller absolut inte med lantrådet om att pensionsfondens nästan halva miljard euro är i trygga händer. Lantrådet är även tydlig med att denna regering inte kommer att laga något som inte är trasigt.

Det jag inte trodde kunde hända har hänt. Mia Hanström och jag är rörande överens! Detta i en fråga som må vara en bi(sak), men dock.

Jag vill ställa några frågor angående Eckerö/Birka:

Fler insändare